Voucherele de vacanță, acordate și anul următor. Cum vor fi emise și ce valoare vor avea

Voucherele de vacanță, în cuantum de 1.450 de lei vor fi acordate și în 2021. Acestea vor fi emise doar în format electronic, după cum se menționează într-un proiect de act normativ.

Voucherele de vacanță, acordate și anul următor. Cum vor fi emise și ce valoare vor avea


Voucherele de vacanță, în cuantum de 1.450 de lei vor fi acordate și în 2021. Acestea vor fi, însă, emise doar în format electronic, după cum se menținează într-un proiect de act normativ, publicat pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice.
Proiectul de act normativ, publicat de Ministerul Finanțelor Publice anunță că voucherele de vacanță vor fi acordate în continuare până la finalul lui 2021, în cuantumul de 1.450 de lei.
"Având în vedere că măsura de acordare a voucherelor de vacanță în valoare de 1.450 lei, reglementată prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr.8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanță, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr.94/2014, cu modificările și completările ulterioare, s-a dovedit a fi o măsură cu efecte benefice asupra industriei tursimului din România încurajând un număr de circa un milion de salariați români din cadrul instituțiilor publice să își petreacă concediile în țară și, totodată, a atenuat o parte din efectele negative ale pandemiei COVID-19 asupra sectorului turistic, cetățenii români posesori de vouchere de vacanță achiziționând pachete turistice în țară în perioadele în care structurile de primire turistice nu au avut activitatea suspendată,
Luând în considerare faptul că potrivit articolul 36, alineatul (2) din Legea nr.165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, cu modificările și completările ulterioare, la data de 1 ianuarie 2021 se abrogă Ordonanța de urgență a Guvernului nr.8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanță, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.110 din 24 februarie 2009, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr.94/2014, cu modificările și completările ulterioare.
Având în vedere că măsura menținerii acordării voucherelor de vacanță, în cuantum de 1.450 lei, până la data de 31 decembrie 2021, va sprijini industria ospitalității, puternic afectată de efectele pandemiei COVID 19, în sensul recuperării pierderilor suferite ca urmare a suspendării activității structurilor de primire turistice cu funcțiuni de cazare și/sau alimentație publică sau a restrângerii circulației persoanelor în anumite zone cu grad de infectare ridicat” se menţionează în nota de fundamentare", se arată în actul normativ.
Voucherele de vacanță vor fi menținute în 2021 cu scopul sprijinirii industriei ospiralității, ce a fost puternic afectată de pandemia de COVID-19. Aceste vouchere sunt destinate acoperirii cheltuielilor cu servicii turistice, de cazare, masă și/sau recuperare a capacității de muncă. Ele se folosesc doar pe teritoriul României și pot fi utilizate și pentru acoperirea cheltuielilor cu servicii de călătorie sau/și divertisment, în cazul în care acestea se regăsesc intr-un pachet turistic.