Zelenski: Înţelegem că nu vom deveni membri NATO atât timp cât va dura acest război pentru că este imposibil

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a admis vineri că aderarea ţării sale la NATO, pe care Kievul o cere insistent, ar fi imposibilă înainte de încheierea războiului în curs cu Rusia.

Zelenski: Înţelegem că nu vom deveni membri NATO atât timp cât va dura acest război pentru că este imposibil


Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a admis vineri că aderarea ţării sale la NATO, pe care Kievul o cere insistent, ar fi "imposibilă" înainte de încheierea războiului în curs cu Rusia, relatează AFP.

"Aderarea la NATO este cea mai bună garanţie de securitate pentru Ucraina (...) dar înţelegem că nu vom atrage o singură ţară NATO într-un război", a declarat preşedintele Zelenski în cadrul unei conferinţe de presă comune cu preşedintele Estoniei Alar Karis.
"Prin urmare, înţelegem că nu vom deveni membri NATO atât timp cât va dura acest rzăboi, nu pentru că nu vrem, ci pentru că este imposibil", a adăugat el.
Aceasta este o atitudine rară a preşedintelui ucrainean, care a intensificat presiunile de la începutul invaziei ruse pentru ca ţara sa să se integreze cât mai repede în Alianţa Nord-Atlantică şi Uniunea Europeană.
El le-a cerut joi liderilor europeni reuniţi în cadrul summitului Comunităţii Politice Europene (CPE), în Republica Moldova, să-şi consolideze sprijinul pentru Ucraina şi să înlăture "îndoielile" cu privire la aderarea Kievului la NATO.