Arafat, despre manipulare în pandemie: Anumite entităţi vor să convingă populaţia că totul a fost greşit

Raed Arafat a afirmat luni seara, că manipulările prin intermediul fake news-urilor ar putea fi dictate de forțe externe

Arafat, despre manipulare în pandemie: Anumite entităţi vor să convingă populaţia că totul a fost greşit


Raed Arafat a afirmat luni seara, că manipulările prin intermediul fake news-urilor ar putea fi dictate de forțe externe. Șeful DSU subliniază că nu există nicio îndoială că aceste atacuri au fost bine coordonate.

"Toată această manipulare duce oamenii spre ideea că totul a fost un eşec. Faptul că noi am trecut bine prin situaţia asta, cu toate vulnerabilităţile noastre... România a ieșit, până acum, destul de bine. Pentru unii, acest lucru a însemnat că cineva a exagerat. Nu! Nu asta înseamnă. Trebuie să recunoaştem că am reuşit împreună să facem ceva şi exact cei care manipulează nu vor ca oamenii să simtă că au reuşit să facă ceva. Atunci, toată această manipulare duce oamenii spre ideea că totul a fost un eşec pentru că "ne-au închis în casă", pentru că "au făcut asta şi asta". La sfârşit, apar cei care încalcă toată regulile şi sunt văzuţi la televizor primii şi lumea te întreabă. "Nu am avut ce a fost în alte ţări. Am trecut prin situaţia asta şi cineva a exagerat cu măsurile care s-au luat". Nimeni nu se mai gândeşte că poate prin măsurile luate de noi nu am ajuns în situaţiile în care au ajuns alţii", a spus Raed Arafat în emisiunea "Sinteza Zilei", de la Antena 3.
"Este clar că cineva vrea să le spună oamenilor că aceasta nu a fost un succes al autorităţilor, al sistemului de urgenţă, al sistemului medical. Cineva vrea să ne convingă că s-au luat decizii greşite, că s-a exagerat", a mai spus Arafat.
"Asta înseamnă că în România reuşeşte curentul care nu vrea să lase niciodată să se reunoasca că ceva a mers bine. Alţii din afară ne sună şi ne spun "Felicitări! Măsurile voastre au fost foarte bune". (...) Anumite entităţi vor să convingă populaţia că totul a fost greşit. Aici este problema. De ce? Pentru că, la valul doi, cei care fac acum asta ştiu foarte bine că ei creează o problemă majoră pentru noi, mai ales dacă apare un val doi, unde trebuie să fie recomandate noi măsuri. Atunci, de acum ştim că vom avea o problemă", a spus Raed Arafat.
" Oamenii, stând acasă, au avut reţelele de socializare şi au fost o ţintă perfectă! S-au concentrat pe această acţiune foarte bine coordonată, lansată de oameni care nu cred niciodată. Au intrat antivacciniștii, cei care vor să arate că gândesc altfel, cei care vor să se infecteze. A fost şi un aspect politic la mijloc, mai ales după prima lună", a mai afirmat acesta.