Constănțenii cu buletinul expirat în perioada 1 martie - 6 decembrie pot vota la alegerile parlamentare

Constănțenii care dețin un act de identitate al cărui termen de valabilitate a expirat în perioada 1 martie - 6 decembrie își poate exercita dreptul de a alege în baza acestuia

Constănțenii cu buletinul expirat în perioada 1 martie - 6 decembrie pot vota la alegerile parlamentare
Foto: Agerpres


Direcția Locală de Evidență Persoane din cadrul Primăriei Municipiului Constanța anunță că persoanele care nu ajung să-și preschimbe actele de identitate în această perioadă și ale căror documente au expirat în perioada 1 martie - 6 decembrie își pot exercita dreptul de vot în baza acestora. Documentele sunt valabile, potrivit unei decizii a Biroului Electoral Central.

Premergător scrutinului care va avea loc în data de 6 decembrie, Serviciul Evidența Persoanelor are program special în zilele de 5 și 6 decembrie:
• sâmbătă, 5 decembrie, se vor primi și elibera documente în intervalul orar 08:00 – 16:00.
• duminică, 6 decembrie, ghișeele vor funcționa în intervalul orar 07:00 – 21:00, după cum urmează:
- între 07:00 și 18:00 se vor soluționa atât cărți de identitate, cărți de identitate provizorii, cât și vize de reședință;
- între 18:00 și 20:00 se vor depune documente doar pentru cărți de identitate provizorii și viză de reședință;
- între 20:00 și 21:00 programul va fi doar pentru eliberarea documentelor de identitate.
Actele de identitate vor fi eliberate pe tot parcursul zilei.
În cele 2 zile accesul se face fără programare online/telefonică, în baza bonurilor de ordine și vor fi soluționate cu prioritate cererile pentru eliberarea actelor de identitate pentru motivele prevăzute la art. 19, alin. 1, lit.f, g și j din OUG 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români.