Arafat: Peste 50 la sută din infecțiile cu COVID sunt transmise de asimptomatici

Secretarul de stat, Raed Arafat a citat un studiu făcut de Universitatea Yale care arată că peste 50% din infecțiile cu coronavirus sunt transmise de asimptomatici

Arafat: Peste 50 la sută din infecțiile cu COVID sunt transmise de asimptomatici


Secretarul de stat, Raed Arafat, a declarat luni, la dezbaterile din Comisia Juridică pe Legea carantinei, că este nevoie de reglementări legislative pentru a putea lua măsuri împotriva pacienților asimptomatici care nu respectă izolarea. Arafat a citat un studiu făcut de Universitatea Yale care arată că peste 50% din infecțiile cu coronavirus sunt transmise de asimptomatici, informează Digi24. 

Pacientul asimptomatic este infectat cu COVID, nu are rost să ne jucăm cu cuvintele. Măsura care s-a luat în România a fost să nu se amestece asimptomatici care sunt potențiali contagioși. Studiul de Universitatea Yale din New York arată că peste 50% din infecțiile cu COVID sunt transmise de asimptomatici. Să nu inducem populația în eroare că noi îi închidem în pușcărie pentru că ei sunt cu simptome ușoare fără să îi zicem că dacă mergeți acasă peste 2-3 zile puteți să fiți în stop cardiac. Problema e complexă. Dacă se decide ca asimptomaticul să stea cu familia, este o decizie medicală. Familia este expusă”, a declarat, la dezbaterile din comisie, Raed Arafat.