Atentatul de la Istanbul a fost comis de o femeie; sunt 6 morţi şi 81 de răniţi

Atentatul terorist cu bombă comis duminică după-amiază pe artera comercială Istiklal din centrul metropolei turce Istanbul a fost executat de o femeie, a declarat vicepreşedintele Turciei, Fuat Oktay.

Atentatul de la Istanbul a fost comis de o femeie; sunt 6 morţi şi 81 de răniţi


Atentatul terorist cu bombă comis duminică după-amiază pe artera comercială Istiklal din centrul metropolei turce Istanbul a fost executat de o femeie, a declarat la o conferinţă de presă vicepreşedintele Turciei, Fuat Oktay, relatează agenţiile AFP şi EFE.

"Conform primelor informaţii, atacatorul ar fi o femeie", a spus vicepreşedintele turc la o conferinţă de presă, fără a preciza dacă este vorba despre o femeie kamikaze, el menţionând doar că aceasta a detonat bomba.
"Avem până în prezent în total şase morţi, dintre care patru au decedat pe loc. Sunt 81 de răniţi, dintre care doi în stare gravă", a mai spus Oktay, după ce bilanţul comunicat anterior de preşedintele Recep Tayyip Erdogan era de şase morţi şi 53 de răniţi.
Site-ul takvim.com a publicat o poză cu presupusa atacatoare.

Cel puţin 6 persoane au fost ucise şi 53 rãnite într-o explozie puternicã ce a avut loc duminicã dupã-amiazã pe artera comercialã foarte frecventatã Istiqlal din centrul metropolei turce Istanbul.
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat cã, pânã în prezent, nu au fost identificaţi cetãţeni români printre victimele atentatului din Istanbul, iar la nivelul Consulatului General nu au fost recepţionate solicitãri de asistenţã consularã în legãturã cu acest incident.