Autocar și platforme trimise în Bulgaria pentru aducerea românilor aflați la Albena

Un autocar și mai multe platforme a plecat duminică din Constanța pentru aducerea în țară a turiștilor români aflați în staţiunea Albena

Autocar și platforme trimise în Bulgaria pentru aducerea românilor aflați la Albena


Un convoi format dintr-un autocar și mai multe platforme a plecat, duminică, din Constanța, pentru aducerea în țară a turiștilor români aflați în stațiunea bulgară Albena.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea, convoiul a plecat la ora 9,30 de la ISU, acțiunea fiind coordonată de Ministerul Afacerilor Interne.
Din dispoziția vice-prim-ministrului pentru securitate națională, ministru de interne, Gabriel Oprea, un autocar al Ministerului Afacerilor Interne s-a deplasat la Constanța în cursul nopții de sâmbătă în vederea pregătirii operațiunii de aducere a cetățenilor români aflați în stațiunea bulgară Albena.
Convoiul este însoțit de o echipă consulară din cadrul Departamentului Consular al Ministerului Afacerilor Externe care are în dotare echipamente mobile consulare cu ajutorul cărora se pot elibera documente de călătorie la fața locului, se precizează într-un comunicat al Centrului Operațional de Comandă al Guvernului.
Echipa mobilă consulară se va alătura echipei create la nivelul misiunii diplomatice în vederea asigurării asistenței și protecției consulare în astfel de situații.
Potrivit sursei citate, din situația transmisă de reprezentanții misiunii diplomatice aflați la fața locului, în urma solicitărilor turiștilor români, vor fi aduse în țară 29 de persoane și 8 autoturisme. Din cele 8 autoturisme 3 vor rămâne în Constanța și 5 vor fi transportate până la București.
De asemenea, din datele comunicate de reprezentanții misiunii diplomatice a rezultat că, în urma revenirii situației la normalitate, o parte din turiștii români au optat să-și continue sejurul în stațiune.
Începând de sâmbătă, de la ora 16,30, și până duminică dimineața la ora 10,00, prin Punctele de Trecere a Frontierei, au tranzitat 73 de autoturisme cu 244 persoane care s-au întors din stațiunea Albena.