Băsescu, domnilor care îi cer demisia: nu iau în considerare astfel de declaraţii ale parlamentului. Cer scuze românilor pentru arestarea fratelui meu

Îi anunţ pe aceşti domni că nu voi lua în considerare strigătele lor şi nicio Declaraţie a Parlamentului

Băsescu, domnilor care îi cer demisia: nu iau în considerare astfel de declaraţii ale parlamentului. Cer scuze românilor pentru arestarea fratelui meu


Despre solicitarea unor politicieni să demisionez pentru o faptă pe care nu am comis-o:

"Regret enorm că fratele meu e suspectat de trafic de influenţă, dar el e un om de 60 de ani care trăieşte la Constanţa, eu şi familia mea trăim la Bucureşti. Nu am avut niciun fel informare legată de afacerea Sandu Anghel, trăim fiecare cu serviciul lui, cu obligaţiile lui, cu faptele lui. Nicio structură de informaţii nu m-a notificat cu privire la relaţia Sandu Anghel - Mircea Băsescu. Orice suspciune legată de intervenţia mea în procesul Sandu Anghel e demontată chiar de realitate. Nu există niciun motiv ca cineva să suspecteze că preşedintele ar fi intervenit în procesul acestui domn sau al membrilor familiei sale.
Îmi vine să râd şi de solicitarea domnului Iohannis pentru fapte pe care nu le-am comis în condiţiile în care nu îl văd suficient întremat pentru a declanşa o campanie prezidenţială. Avem o Constituţie, legi care prevăd în ce situaţii Preşedintele nu-şi mai poate duce mandatul înante. În niciun caz când fratele preşedintelui este suspectat. Întâmplarea pe care nu mi-aş fi dorit-o niciodată şi pentru care cer scuze românilor. Acest lucru demontează însă marota că preşedintele dirijează tot. Constat că subordonaţii politici ai domnului Voiculescu, Călin Popescu Tăriceanu şi Victor Ponta, au găsit de cu cale să mobilizeze majoritatea parlamentară ca să ceară demisia preşedintelui. Eu nu spun că evenimentul cu fratele meu este un eveniment fericit, dimpotrivă nu ar fi trebuit să se întâmple.
Îi anunţ pe aceşti domni că nu voi lua în considerare strigătele lor şi nicio Declaraţie a Parlamentului.
Despre reprezentarea României la Bruxelles: Premierul mi-a solicitat mandat să participe la Consiliul European din 26 - 27 iunie. Azi l-am anunţat că nu îi dau mandat. Am avut cu dânsul experienţe când l-am trimis la Consiliul pentru energie şi nu a putut susţine Nabucco. Îl informez că, în 19 iunie, Ministerului de Externe i-a fost adresată o scrisoare în care i se solicita punctul de vedere al Guvernului pe tematica de dezbatere a CE. Este şi un motiv sentimental pentru care vreau să particip, acest motiv este legat de faptul că se semnează şi Acordul de Asociere şi cel de Liber Schimb cu Republica Moldova, iar eu în ultimii zece ani am muncit enorm pentru asta. Am două subiecte, primul legat de solicitarea premierului de a-i da mandat să reprezinte România la Bruxelles, al doilea despre solicitările legate de demisia mea din funcţie", a declarat Băsescu.
Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat luni că a propus adoptarea unei declaraţii politice privind necesitatea demisiei de onoare a preşedintelui Traian Băsescu, ca urmare a scandalului de corupţie în care este implicat fratele acestuia.