Orban, despre incidentul cu Diana Șoșoacă: Nu pot să-i spun doamnă senator, acest personaj sinistru care nu înțelege unde se află

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a declarat că Regulamentul legislativului ar putea fi modificat pentru a nu se mai permite comportamente care "contravin bunului simţ".

Orban, despre incidentul cu Diana Șoșoacă: Nu pot să-i spun doamnă senator, acest personaj sinistru care nu înțelege unde se află


Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban a declarat, miercuri, că nu comentează declarațiile lui Florin Cîțu legate de incidentul de ieri cu Diana Șoșoacă din Parlament. „Nu comentez declarațiile colegului meu, Florin Cîțu”, a spus Ludovic Orban.

„Știți ce s-a întâmplat acolo. Am apelat la chestor, știți ce a pățit un chestor, da? Aștept sesizări din partea celor care au fost pur și simplu agresați de, nici nu pot să-i spun doamnă senator, acest personaj sinistru care nu înțelege unde se află. În măsura în care vor exista sesizări în acest sens, Parlamentul va lua decizii. Modificăm regulamentul, dacă este necesar, ca să nu mai permitem astfel de comportamente care contravin bunului simț și civilizației”, a spus Ludovic Orban.
Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.
Florin Cîțu s-a arătat dezamăgit de Ludovic Orban pe motiv că nu ar fi avut nicio reacție atunci când senatoarea Șoșoacă a cerut „două-trei minute” pentru a scăpa de premier.
„În Parlamentul României am văzut astăzi ceva care m-a deranjat și care m-a întristat. Am văzut cum un senator independent a cerut două minute ca să-l scape pe președintele Orban de Cîțu. Ce m-a deranjat și m-a întristat a fost faptul că nu a existat nicio reacție din partea președintelui Orban la această declarație”, a afirmat premierul.
Prim-ministrul susține că Ludovic Orban ar fi trebuit să intervină în această problemă. „Nu cred că are nevoie de cineva, sau nu știu, poate că are”, a continuat Florin Cîțu.
Senatorul neafiliat Diana Şoşoacă a venit marţi, în plenul reunit al Parlamentului, cu un sac negru de plastic pe care l-a pus în faţa premierului Florin Cîţu în timpul dezbaterilor de la moţiunea de cenzură. Diana Şoşoacă a afirmat că unul dintre chestorii de la Parlament a oprit-o să îşi ia sacul din plen, iar ea i-a pus mâna pe mască acestuia pentru a i se vedea faţa. Chestorul Senatului Sergiu Vlad (USR) a anunţat că intenţionează să depună plângere penală împotriva senatoarei Diana Şoşoacă pentru că l-a agresat fizic.
„Doamna senator, comportați-vă civilizat și nu vă bateți joc de această instituție. Chestorii, luați sacul”, a spus Ludovic Orban.