Franța, eliminată de Elveția de la EURO 2020 după loviturile de departajare

Elveția s-a calificat în sferturile de finală ale Euro 2020 după ce a învins-o cu 4-3 pe Franța pe Arena Națională, după loviturile de departajare.

Franța, eliminată de Elveția de la EURO 2020 după loviturile de departajare


Campioana mondială Franţa a fost eliminată de Elveţia, cu 5-4, la loviturile de departajare, luni seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în optimile de finală ale EURO 2020 la fotbal, într-un meci în care scorul a fost 3-3 (1-0) după prelungiri.

Karim Benzema (57, 59) şi Paul Pogba (75) au marcat pentru francezi, iar Haris Seferovic (15, 81) şi Mario Gavranovic (90) pentru elveţieni.
Ricardo Rodriguez (Elveţia) a ratat un penalty în min. 55, şutul său fiind apărat de Hugo Lloris.

Niciuna dintre echipe nu a reușit să înscrie de-a lungul celor două reprize suplimentare, astfel că partida a ajuns la loviturile de la 11 metri.

Pentru Franța au înscris Pogba, Giroud, Thuram și Kimpembe. De cealaltă parte, din tabăra elvețienilor au marcat Gavranovic, Schar, Akanji, Vargas și Mehmedi. Sommer a apărat penalty-ul lui Mbappe, iar Elveția merge mai departe în sferturile Euro 2020.
Elveția se va lupta pentru un loc în semifinalele competiției cu Spania, care a eliminat-o pe Croația la capătul unui meci nebun disputat la Copenhaga.