BEC a respins cererile PMP de renumărare a voturilor şi de anulare a alegerilor în secţii de votare din unele judeţe

Biroul Electoral Central a transmis, joi seara, că a adoptat 45 de decizii de respingere a cererilor de renumărare a voturilor şi de anulare a alegerilor formulate de PMP.

BEC a respins cererile PMP de renumărare a voturilor şi de anulare a alegerilor în secţii de votare din unele judeţe


Biroul Electoral Central (BEC) a transmis, joi seara, că a adoptat 45 de decizii de respingere a cererilor de renumărare a voturilor şi de anulare a alegerilor formulate de Partidul Mişcarea Populară (PMP), dar şi de alte formaţiuni şi persoane fizice, în cazul unor secţii de votare din mai multe judeţe, municipiul Bucureşti şi diaspora.

Deciziile BEC resping cererile unor filiale ale PMP de renumărare a voturilor în secţiile de votare din judeţele Brăila şi Hunedoara şi din diaspora, dar şi de anulare a alegerilor în secţiile de votare din municipiul Bucureşti şi judeţele Alba, Arad, Braşov, Caraş-Severin, Hunedoara, Mureş, Prahova, Timiş, Suceava, Vâlcea şi diaspora, conform unui comunicat al BEC transmis Agerpres.
De asemenea, BEC a respins şi cererile PMP de anulare a alegerilor în unele secţii de votare din judeţele Buzău, Ialomiţa, Iaşi, Teleorman, Sibiu, Vaslui, Galaţi, Constanţa, Neamţ, Dolj, Gorj, Botoşani, Bihor, Dâmboviţa, Călăraşi, Satu Mare, Sălaj, Cluj, Maramureş, Covasna, Giurgiu, Vrancea.
Deciziile pot fi consultate pe site-ul Biroului Electoral Central, www.bec.ro, la secţiunea Decizii ale Biroului Electoral Central.
Preşedintele demisionat al PMP, Eugen Tomac, a declarat, miercuri, că formaţiunea sa a obţinut 4,94% din voturi la alegerile parlamentare, rezultat pe care partidul "nu îl pune sub semnul întrebării", însă au fost formulate 1.090 de contestaţii transmise BEC şi Birourilor electorale judeţene.