Biden: Putin, responsabil de moartea lui Navalnîi

Preşedintele rus Vladimir Putin este responsabil de moartea opozantului Aleksei Navalnîi în închisoare, a declarat vineri preşedintele american Joe Biden.

Biden: Putin, responsabil de moartea lui Navalnîi


Preşedintele rus Vladimir Putin este responsabil de moartea opozantului Aleksei Navalnîi în închisoare, a declarat vineri preşedintele american Joe Biden, potrivit Reuters.

Potrivit liderului de la Casa Albă, nu există motive să se creadă că relatările privind moartea lui Navalnîi nu sunt adevărate.
Biden a mai spus că nu este surprins de anunţul privind decesul opozantului rus, precizând însă că este "scandalizat".
„Fiți convinși, Putin este responsabil pentru moartea lui Navalnîi”, a declarat Joe Biden, care a descris evenimentele drept „încă o dovadă a brutalității lui Putin. Această tragedie ne reamintește de mizele acestui moment. Trebuie să asigurăm finanțare astfel încât Ucraina să poată continua să se apere”, a adăugat liderul american.
„Istoria se uită la Camera Reprezentanților”, a continuat el.
„El a ținut piept cu curaj corupției, violenței și tuturor lucrurilor rele pe care le făcea guvernul Putin”, a declarat Biden la Casa Albă.
Vicepreședintele Kamala Harris și șeful diplomației americane Antony Blinken au spus deja că Rusia este „responsabilă” pentru această moarte, precizând totodată că Statele Unite nu au confirmarea decesului.