Biden: Scenele de haos de la Capitoliu nu reprezintă America. Îi cer lui Trump să pună capăt acestui asediu

Preşedintele ales al SUA, democratul Joe Biden, a atras atenţia miercuri că democraţia americană se află sub un asalt fără precedent.

Biden: Scenele de haos de la Capitoliu nu reprezintă America. Îi cer lui Trump să pună capăt acestui asediu


Preşedintele ales al SUA, democratul Joe Biden, a atras atenţia miercuri că democraţia americană se află sub un asalt fără precedent, transmite Reuters.

După atacul asupra Congresului al sutelor de susţinători ai preşedintelui în exerciţiu al SUA, Donald Trump, preşedintele ales Joe Biden a apreciat totodată că scenele de violenţă de la Capitoliul din Washington "frizează rebeliunea şi trebuie să înceteze imediat".
El i-a cerut lui Trump să adreseze un mesaj în care să ceară încetarea "asaltului" asupra clădirii Capitoliului.
„Cu toții vedeți ceea ce văd și eu. În acest moment, democrația noastră e atacată fără precedent. Nu e nimic din ce am văzut în perioada modernă. E sufletul reprezentațiilor Ofițerii lucrează pentru inima republicii noastre, luptă pentru statul de drept așa cum nu am mai văzut. E un atac la tot ce are mai sfânt America. Scenele de haos de la Capitoliu nu reprezintă ceea ce suntem noi.
E un număr de extremiști care face aceste lucruri. E dezordine, e haos și trebuie să înceteze acum. Cer mulțimii să se retragă și să lase democrația să lucreze. M-ați auzit că am spus că întotdeauna contează vorbele unui președinte. Îi cer lui Donald Trump să intre acum în direct la televiziunea națională și să ceară încetarea acestui asediu. Să ataci Capitoliul, să spargi geamuri, să intri în birourile Senatului nu înseamnă un protest, înseamnă insurecție.
Lumea se uită la noi. Eu sunt șocat și întristat pentru că națiunea noastră intră într-un moment atât de întunecat. În timp SUA a îndurat mult. Vom învinge acum. Ceea ce vom face în următorii patru ani trebuie să fie despre democrație, respect, decență. Trebuie să înoim politica, să stingem flacăra urii și a haosului. Să spunem că America nu mai are toleranță, respect…
Colegiul Electorilor a votat și trebuie să lăsăm ca lucrurile să meargă în tradiția istoriei americane. Democrația e fragilă și trebuie păstrată. Oamenii se uită la televizor și se întreabă ce se întâmplă. Gândiți-vă ce spune restul lumii. Niciodată nu a fost un lucru pe care să nu-l putem face împreună. Domnule Trump, ieșiți în față. Dumnezeu să ne binecuvânteze America”, a declarat Joe Biden.
O înaltă oficialitate de la Casa Albă a anunţat că Donald Trump va transmite în scurt timp un mesaj înregistrat.