Black Sea Air Show, evenimentul aviatic al anului pe Litoral, prinde contur

Black Sea Air Show, evenimentul aviatic al anului pe Litoral, aflat la ediția a Il-a, prinde contur, cu surprize pentru spectatori.

Black Sea Air Show, evenimentul aviatic al anului pe Litoral, prinde contur


Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța în parteneriat cu Aeroclubul României și Mistral Tours & Events au organizat luni, în Salonul Oficial al Aeroportului Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța, o conferința de presă organizată cu prilejul lansării “Black Sea Air Show”, ediția a II-a – evenimentul aviatic al anului pe Litoral, ce va avea loc în data de 5 august 2023, pe Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța.

În cadrul conferinței de presă au fost făcute publice detaliile de organizare a Black Sea Air Show, ediția a Il-a, ce va avea loc pe 05 august 2023, pe Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța.
În spectacolul aerian special pe care organizatorii îl pregătește publicului larg, vor evolua inclusiv piloții de la Șoimii României, Aeroclubul României, Forțele Aeriene Române precum și alți invitați surpriză, care își vor demonstra măiestria și performanțele.
La conferința de presă au participat Bogdan lonuț Artagea - Director General al A.I.M.K.C., Horia Mihail Acatrinei - Director Economic al A.I.M.K.C., George Rotaru - Director General al Aeroclubului României, Corina Martin - Mistral Tours & Events, Comandor Nicolae Crețu - Reprezentant Forțele Aeriene Române și Primarul Comunei Mihail Kogălniceanu, Belu Ancuța Daniela.

Organizatorii promit că turiştii aflaţi pe litoral dar şi localnicii vor vedea zborul avioanelor F-16, Eurofighter Typhoon dar şi celebrele avioane grele militare, de transport, Spartan. Există şi un risc: în caz de alarmă aeriană la graniţele României, spectacolul se va opri iar patrulele de poliţiei aeriană vor decola sub ochii spectatorilor, ca să intercepteze avioanele care încalcă spaţiul aerian.
„Ne bucurăm să anunțăm cea de-a doua ediție a Black Sea Air Show. Este o provocare pentru noi organizarea acestui show aerian, la 4 ani de la prima ediție, într-un timp foarte scurt. Împreună cu partenerii noștri, vrem să aducem în fața publicului și de această dată numere inedite de acrobație aeriană. Spectatorii se vor putea bucura și de o expoziție deosebită de aeronave și echipamente aeroportuare. În cadrul primei ediții a acestui show aerian am înregistrat o participare semnificativă, reunind un public de peste 15.000 de spectatori. Îi așteptăm și în cadrul celei de-a doua ediții, în număr cât mai mare! Speram să nu avem probleme de securitate, de siguranţă și un show aerian fără incidente. Să nu uităm că aici, pe aeroportul civil se întâmplă foarte multe operaţiuni aeriene militare. NATO, SUA”, a declarat Bogdan Artagea, director Aeroportul „Mihail Kogălniceanu”.

Directorul General al Aeroclubului României, George Rotaru a declarat că în cadrul evenimentului aviatic vor fi numeroase surprize, având pregătite peste 15 aeronave. Nu doar piloţii sportivi vor face show pe cer ci şi aviaţia militară prezentă la Mihail Kogălniceanu. Avioanele de luptă vor face tonouri şi zbor răsturnat la joasă înălţime.
„Aeroclubul României alături de formația de acrobație Șoimii României se bucură să participe din nou la unul dintre cele mai apreciate spectacole aeriene din țară! Suntem nerăbdători să reîntâlnim căldurosul public pentru care am pregătit numeroase surprize, zboruri solo, în formație, cu avioanele de tip EXTRA și nu numai, având pregătite peste 15 aeronave care vor participa la eveniment! Totodată, așteptăm publicul să ne cunoască la standul nostru din cadrul expoziției statice!”.
Nu doar piloţii sportivi vor face show pe cer ci şi aviaţia militară prezentă la Mihail Kogălniceanu. Avioanele de luptă vor face tonouri şi zbor răsturnat la joasă înălţime. 

„Forțele Aeriene Române și Baza 57 Mihail Kogălniceanu dau curs cu mare interes propunerii venite din partea Ministerului Transportului și Infrastructurii și Aeroportului Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța de a organiza și realiza împreună cu autoritățile aeroportuare civile și Aeroclubul României, într-un mod colaborativ, un spectacol aerian impresionant și memorabil. Avem convingerea că, pe baza experiențelor de colaborare anterioare, pe baza nivelului de pregătire și antrenament al forțelor și mijloacelor planificate să participe la activitate, vom reuși stimularea interesului și atenției publicului larg dar mai ales a tinerei generații, către valorile și tradițiile Forțelor Aeriene iar acestea vor fi expuse într-un spectacol aerian impresionant și memorabil. Totodată, extindem oportunitatea oferită de schimbul uriaș de experiență profesională și culturală între militari parteneri și aliați dislocați în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu către o nouă dimensiune, aceea a strângerii legăturilor firești între aviatorii din ariile profesionale și domeniile de activitate militare și civile”, a declarat Comandor Nicolae Crețu, Reprezentant Forțele Aeriene Române.

Spectacolul Aviatic „Black Sea Air Show” va începe la ora 10.00 şi va dura minim cinci ore. Vor fi şi trupe speciale care se vor parașuta şi avioane expuse la sol ca într-un muzeu în aer liber şi multe mici distracţii pentru copii. Transportul spre aeroport va fi organizat în curse regulate.
„Nu este un eveniment care își propune să înregistreze profit. Facem asta pentru a le oferi constănțenilor un motiv de mândrie, dar și turiștilor un motiv în plus să aleagă destinația noastră. Noi vrem să aducem cât mai multe motive pentru a aduce turiști. În 2019 am oferit emoții și amintiri de neuitat pentru peste 15.000 de spectatori și vizitatori, care, în tot acest timp, ne-au întrebat când vor putea participa la următoarea ediție! Ne aflăm în plină organizare a acestui eveniment și invităm, de pe acum, constănțenii, dobrogenii și turiștii vizitatori ai Litoralului românesc să salveze data în propria agendă, pentru un 5 august de senzație. Vom avea la fiecare 20 de minute posibilitatea de a lua unul dintre autobuzele, autocarele, microbuzele ce vor fi practic pregătite de către noi, de către organizatori între oraşul Constanța şi aeroportul Mihail Kogălniceanu”, a declarat Corina Martin, reprezentant Mistral Tours & Events.