Ciolacu: Forumul de Afaceri Româno-German, oferă noi perspective de investiţii

Forumul de Afaceri Româno-German care va avea loc, în septembrie, la Berlin, oferă noi perspective de investiţii, a declarat, joi, premierul Marcel Ciolacu.

Ciolacu: Forumul de Afaceri Româno-German, oferă noi perspective de investiţii
Foto: Guvernul României


Forumul de Afaceri Româno-German care va avea loc, în septembrie, la Berlin, oferă noi perspective de investiţii, a declarat, joi, premierul Marcel Ciolacu, cu prilejul unei întrevederi avute, la Palatul Victoria, cu ambasadorul Republicii Federale Germania în România, Peer Gebauer.

"Sperăm ca prin organizarea acestui eveniment să consolidăm trendul ascendent al cooperării dintre ţările noastre şi să atragem noi investiţii germane în România în sectoare-cheie", a afirmat Ciolacu, potrivit unui comunicat al Guvernului.
El a exprimat deschiderea Executivului pentru încurajarea mediului antreprenorial, dar şi a investiţiilor străine.
În cadrul discuţiilor au fost aprofundate temele abordate cu prilejul vizitei oficiale pe care prim-ministrul Marcel Ciolacu a efectuat-o la Berlin la începutul lunii iulie. Obiectivul comun este dinamizarea cooperării economice în sectoare precum energia verde, infrastructura critică, digitalizare, cercetare şi inovare.
Întrevederea de la Palatul Victoria dintre prim-ministrul Marcel Ciolacu şi ambasadorul Peer Gebauer a prilejuit, de asemenea, o discuţie privind cooperarea bilaterală pe palierul securităţii la Marea Neagră, în contextul agresiunii ruse asupra Ucrainei.
Ambasadorul Peer Gebauer a mulţumit României pentru rolul important pe care îl joacă în acest context de securitate dificil şi, de asemenea, pentru cooperarea în cadrul Coridoarelor Securităţii, care asigură tranzitul cerealelor ucrainene, esenţiale pentru securitatea alimentară la nivel global.
Premierul Ciolacu a transmis mulţumiri Germaniei pentru susţinerea în favoarea aderării României la Spaţiul Schengen, adăugând că ţara noastră se bazează în continuare pe acest sprijin.