Ciolacu: PES a confirmat azi că România merită în Schengen

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, le-a mulţumit colegilor din familia europeană pentru adoptarea Rezoluţiei prin care se exprimă clar sprijinul total pentru aderarea României la spaţiul Schengen.

Ciolacu: PES a confirmat azi că România merită în Schengen
Foto: Marcel Ciolacu / Facebook


Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, le-a mulţumit vineri colegilor din familia europeană pentru adoptarea Rezoluţiei prin care se exprimă clar sprijinul total pentru aderarea României la spaţiul Schengen.

"Le mulţumesc colegilor din familia noastră europeană pentru adoptarea Rezoluţiei prin care se exprimă clar sprijinul total pentru aderarea României la spaţiul Schengen. Aceasta demonstrează, încă o dată, principiul de bază a social-democraţiei europene, acela de a pune cetăţenii pe primul loc. Credem că este vorba mai degrabă de faptul că ţara noastră îşi câştigă pe merit un statut care poate avea ca efecte concrete îmbunătăţirea vieţii românilor şi şanse mai mari pentru firmele din România. Mărirea flexibilităţii pe piaţa europeană a muncii, cu beneficii inclusiv pentru lucrătorii români care doresc să muncească în străinătate, consolidarea avantajul competitiv în transportul rutier, creşterea sectorului turismului, dezvoltarea firmelor româneşti care fac export, bunurile din România ajungând mai repede şi mai ieftin pe pieţele Europei, semnal puternic pentru investitori străini care îşi vor muta mai repede afacerile în România, toate acestea pot contribui semnificativ atât la creşterea economică, cât şi la diminuarea deficitului comercial la bunuri, una dintre cele mai mari vulnerabilităţi ale economiei româneşti din acest moment! PES a confirmat azi că România merită în Schengen", a scris Ciolacu pe Facebook.

Marcel Ciolacu participă, în perioada 13 - 15 octombrie, la Berlin, la Congresul Socialiştilor Europeni.