Ciolacu: România are nevoie de acces la programe de finanţare europeană pentru a face faţă crizelor multiple

Măsurile PSD pentru susţinerea românilor cu venituri mici pentru cumpărarea de alimente de bază şi prevenirea abandonului şcolar vor putea fi finanţate din fonduri europene, a afirmat Marcel Ciolacu.

Ciolacu: România are nevoie de acces la programe de finanţare europeană pentru a face faţă crizelor multiple
Foto: Facebook / Marcel Ciolacu


Măsurile PSD pentru susţinerea românilor cu venituri mici pentru cumpărarea de alimente de bază şi prevenirea abandonului şcolar vor putea fi finanţate din fonduri europene, a afirmat luni preşedintele social-democraţilor, Marcel Ciolacu.

El a avut o întrevedere cu Paolo Gentiloni, comisarul european pentru economie, căruia i-a transmis, după cum precizează Marcel Ciolacu pe pagina sa de socializare, că "România are nevoie de sprijin şi acces la programe de finanţare europeană pentru a face faţă crizelor multiple cu care ne confruntăm. În acest context, am insistat asupra necesităţii relaxării regulilor privind deficitul bugetar, a prelungirii cu încă un an a posibilităţii de absorbţie a banilor europeni aferenţi exerciţiului financiar 2014 - 2020, dar şi în privinţa flexibilizării PNRR, pentru a face faţă provocărilor actuale, în mod special pe componenta investiţională. De asemenea, mi-am exprimat încrederea că noile cheltuieli generate de fluxul de refugiaţi, sprijinul umanitar sau impactul sancţiunilor asupra economiilor vor fi luate în considerare în cadrul noilor orientări ale Comisiei privind politicile bugetare", a precizat Ciolacu.