Cioloș: Am decis să demisionez din funcţia de preşedinte al USR. Rămân în continuare în partid

Dacian Cioloș și-a anunțat demisia din funcția de președinte al USR în cadrul ședinței Biroului Național al partidului şi a menţionat că nu ia în calcul o nouă candidatură la următorul congres al partidului.

Cioloș: Am decis să demisionez din funcţia de preşedinte al USR. Rămân în continuare în partid


Dacian Cioloș și-a anunțat demisia din funcția de președinte al USR în cadrul ședinței Biroului Național al partidului şi a menţionat că nu ia în calcul o nouă candidatură la următorul congres al partidului. Cătălin Drulă a fost desemnat președinte interimar al USR. 

"Mi-am anunţat astăzi colegii că am decis să demisionez din funcţia de preşedinte al USR, după ce Biroul Naţional a respins planul de revitalizare pe care l-am prezentat şi pentru care am cerut aprobare. (...). Atâta vreme cât nu am avut în Biroul Naţional susţinere pentru acest plan am considerat firesc şi de bun simţ să îmi prezint demisia, pentru că sensul pentru care am candidat la preşedinţia partidului a fost să contribui la modernizarea partidului. Credinţa mea e că USR e în continuare o alternativă politică pe scena politică din România, o alternativă la extremism. Nu mai candidez la funcţia de preşedinte. Nu are niciun sens. Rămân membru de partid, rămân alături de ceilalți colegi. Acest partid are nevoie de împrospătare, de a-și cunoaște limitele pe care trebuie să le depășească în perioada următoare. Președinte interimar va rămâne Cătălin Drulă, până când conducerea partidului va organiza alegeri pentru alegerea unui nou președinte", a afirmat Cioloș, luni, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la sediul partidului.
De asemenea, Cioloș a mai precizat că trebuie schimbat statutul partidului USR.
La următoarele alegeri interne, Dacian Cioloș a asigurat că nu va mai candida pentru funcția de președinte.