Cîțu, propuneri către CNSU: Circulație permisă până la 5 dimineața, de Înviere; stațiuni deschise pe litoral, la 70 la sută din capacitate

Premierul propune să fie permisă circulația până la 5 dimineața în noaptea de Înviere, pentru cei care merg la slujbă, iar magazinele să rămână deschise până la ora 20 în Vinerea Mare.

Cîțu, propuneri către CNSU: Circulație permisă până la 5 dimineața, de Înviere; stațiuni deschise pe litoral, la 70 la sută din capacitate


Prim-ministrul Florin Cîțu a prezentat, joi, câteva propuneri pe care le va transmite Comitetului Național pentru Situații de Urgență și care se referă la weekendul Paștelui ortodox.

Premierul propune să fie permisă circulația până la 5 dimineața în noaptea de Înviere, pentru cei care merg la slujbă, iar magazinele să rămână deschise până la ora 20 în Vinerea Mare. Totodată, el propune ca stațiunile de pe litoral să rămână deschise, la o capacitate de cel mult 70%.
"Propuneri importante pe care le transmit astăzi CNSU:
- pentru cei care vor merge la slujba de Paște, circulația pe timpul nopții să fie permisă până la ora 5:00; 
- magazinele să rămână deschise până la ora 20.00 vineri înainte de Paște;
- stațiunile de pe litoral să fie deschise, respectând toate regulile în vigoare, dar cu capacitate de maximum 70% (exact așa cum sunt acum stațiunile de la munte)", a scris premierul Florin Cîțu pe Facebook.
Pentru Paște avem în hotărârea CNSU în care e reglementat foarte clar că în intervalul 20.00 – 02.00 asigurăm în condiții de securitate și sănătate maximă a celor care doresc să participe la slujba de Înviere, deplasarea la biserică, respectiv deplasarea spre casă. Acestea sunt misiunile în care sunt implicate Poliția Română, Jandarmeria Română, și nu altele”, a declarat în urmă cu o zi ministrul de Interne, Lucian Bode.