Florin Cîțu: Vreau să redeschidem sezonul estival în siguranță

Premierul Florin Cîțu a declarat că, de la 1 iunie, folosirea măștii de protecție pe plajă nu va mai fi obligatorie, condiția fiind să existe o distanță între șezlonguri.

Florin Cîțu: Vreau să redeschidem sezonul estival în siguranță


În cursul acestei dimineții, premierul Florin Cîțu s-a întâlnit cu operatorii din turism în cadrul căreia au fost discutate o serie de aspecte privind relaxarea măsurilor de la 1 iunie pentru sezonul estival.

Cîțu a anunțat, cu această ocazie, că începând cu 1 iuie se elimină obligativitatea purtatului măștilor de protecție pe plajele de pe litoral. Măsura va fi însă codiționată de distanțarea șezlongurilor, iar sezonul estival va fi deschis în două etape. Premierul vrea ca sezonul să fie ”de succes”, dar şi sigur. 
”Am venit special astăzi, aici, pentru că vreau să pregătim cât mai bine acest sezon estival. E foarte important pentru noi și pentru mine, în special, pentru că după un an de zile de pandemie, vreau să arătăm că putem să redeschidem în această vară sezonul estival, în siguranță. Cred că pentru 1 iunie putem vorbi deja de eliminarea purtatului măștii pe plajă. Deci aici e consens. Condiția e distanțarea pe plajă între șezlonguri, iar industria e de acord. Cred că această condiție minimă o putem anunța. Fără mască pe plajă de la 1 iunie”, a declarat Florin Cîțu.
Aflat, joi, la Constanța, șeful Guvernului a vorbit despre pregătirile pentru desfășurarea sezonului estival în depline condiții de siguranță sanitară. „Promisiunea mea e că vom avea soluții aprobate la timp ca să începem de la 1 iunie o prima etapă de relaxare și a doua de la 1 august”, a dat el asigurări.