Orban: Salariul minim pentru 2021 va fi majorat în funcţie de evoluţia economiei

Premierul Ludovic Orban a susținut, marți, că salariul minim brut pe ţară garantat în plată pentru anul 2021 va fi majorat în funcţie de evoluţia economiei.

Orban: Salariul minim pentru 2021 va fi majorat în funcţie de evoluţia economiei


Premierul Ludovic Orban a susținut, marți, că salariul minim brut pe ţară garantat în plată pentru anul 2021 va fi majorat în funcţie de evoluţia economiei. Afirmația a fost făcută la întâlnirea în sistem videoconferință cu reprezentanţii Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social.

Șeful Guvernului a susținut marți, la întâlnirea cu reprezentanţii Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social, că salariul minim brut pe ţară garantat în plată pentru anul 2021 va fi majorat în funcție de evoluția situației economice.
Suntem adepţii unui mecanism de creştere care să se bazeze pe realităţile economice, respectiv rata inflaţiei, creşterea productivităţii şi alţi factori economici. Obiectivul nostru este să nu fie afectate locurile de muncă, mai ales în această perioadă în care companiile se confruntă cu dificultăţi din cauza crizei sanitare”, a afirmat şeful Executivului, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului.
La rândul lor, parterii sociali au susținut că e nevoie de o mai bună colaborare între patronate și sindicate. Ei au mai vorbit, de asemenea, despre cât de importantă e stabilitatea evoluției salariului minim.
Premierul Ludovic Orban a propus înființarea unui grup de lucru format din reprezentanți ai patronatelor, sindicatelor și ai Guvernului, care să analizeze mecanismele aflate la baza evoluţiei salariului minim în alte state europene. Obiectivul este ca astfel să se stabilească o formulă de creştere predictibilă a salariului minim pentru următorii patru ani. La aceste discuţii în format de videoconferinţă a participat şi ministrul Muncii, Violeta Alexandru, recent depistată pozitiv cu coronavirus.