Cîțu: Nu sunt adeptul tăierii salariilor. Salariile rămân la valoarea din decembrie 2020

Premierul Florin Cîțu a susținut că nu vor exista tăieri de salarii și că veniturile bugetarilor rămân la nivelul decembrie 2020, urmând a fi făcută o analiză amplă în acest sens.

Cîțu: Nu sunt adeptul tăierii salariilor. Salariile rămân la valoarea din decembrie 2020


Premierul Florin Cîţu a declarat luni, după şedinţa de Guvern, că va fi construit un buget pe 2021 cu un deficit în jur de 7% din PIB, un deficit care nu pune frână economiei.

Salariile bugetarilor vor rămâne la nivelul lunii decembrie 2020 până când va fi finalizaă o „analiză amplă” privind legea salarizării, a mai anunțat premierul Cîțu, care a precizat că veniturile din sectorul public nu vor fi tăiate. 
”Trebuie să clarificăm pentru bugetul de anul viitor ce măsuri rămân şi cum se vor prelungi. Pentru bugetul pentru anul viitor rămânem la ceea ce am spus şi până acum: adepţii unei consolidări fiscale, ceea ce înseamnă că vom construi un buget cu care vom veni în Parlamentul României cu un deficit în jur de 7% di PIB, ceea ce arată pe de o parte angajamentul  nostru ferm pentru consolidare fiscală, în acelaşi tmp este un deficit bugetar care în contextul economic actual nu pune o frână economiei”, a declarat premierul după şedinţa de Guvern.
„Nu sunt adeptul tăierii salariilor. În acest moment analizăm însă dacă legea actuală e eficientă privind salariile din domeniul public, au apărut o serie de anomalii și excepții. Vom face o analiză amplă, vom veni cu rezultatele și până atunci veniturile angajaților se mențin la nivelul lui decembrie 2020, până vom avea o analiza asupra efectelor și implicațiilor legii salarizării a legii salarizării”, a spus el.