Iohannis și-a retras candidatura pentru șefia NATO

Preşedintele Klaus Iohannis a informat, joi, Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) că și-a anunţat partenerii din NATO că se retrage din cursa pentru funcția de secretar general al alianței.

Iohannis și-a retras candidatura pentru șefia NATO


Preşedintele Klaus Iohannis a informat, joi, Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) că i-a anunţat pe aliaţii din cadrul NATO, la sfârşitul săptămânii trecute, asupra retragerii candidaturii sale pentru funcţia de secretar general al organizaţiei.

„Totodată, în ședința CSAT, Președintele României a informat că i-a anunțat pe aliații din cadrul NATO, la sfârșitul săptămânii trecute, asupra retragerii candidaturii sale pentru funcția de Secretar General al Organizației.
Președintele Klaus Iohannis a solicitat membrilor Consiliului să se pronunțe cu privire la candidatura lui Mark Rutte pentru funcția de Secretar General al NATO, aceștia declarându-se în favoarea susținerii de către România a candidaturii premierului olandez”, se mai arată în comunicat.
oi, a avut loc, la Palatul Cotroceni, şedinţa CSAT, agenda discuţiilor fiind axată pe teme de interes prioritar din perspectiva mediului de securitate şi a priorităţilor de acţiune pentru România.