Ciolacu: Cabinetul Cîţu a dat oficial startul austerităţii

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că Guvernul Cîţu nu a avut nevoie decât de câteva zile pentru "a-şi da arama pe faţă", iar luni a dat oficial "startul austerităţii".

Ciolacu: Cabinetul Cîţu a dat oficial startul austerităţii


Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că Guvernul Cîţu nu a avut nevoie decât de câteva zile pentru "a-şi da arama pe faţă", iar luni a dat oficial "startul austerităţii" prin decizia de a stopa creşterea valorică a prestaţiilor sociale.

"Cabinetul Cîțu nu a avut nevoie decât de cîteva zile pentru a-și da arama pe față: astăzi, a dat oficial startul austerității! 
Prima decizie a acestui Guvern Strâmb al Dreptei este stoparea creșterii valorice a prestațiilor sociale. O lovitură dramatică pentru cei mai defavorizați dintre români, pe care PNL și USR-PLUS îi condamnă la sărăcie extremă. 
În plus, Guvernul vrea să îngheţe mai multe venituri începând de anul viitor, printre care indemnizaţia de hrană, sporurile, voucherele de vacanţă, dar şi salariile profesorilor! 
Nici vorbă de  taxe zero pe salariul minim, cum propunea USR în campanie! În schimb, vor să umilească milioane de angajați crescând salariul minim brut pe țară garantat în plată pentru anul 2021 cu maxim 70 de lei lunar. Asta înseamnă că generosul Cîțu le oferă muncitorilor români câte 2 lei în plus pe zi! Atât au putut....", a scris Ciolacu pe Facebook.