Orban, către miniștri: Faceți controale la sânge și fiți fără milă cu cei care nu respectă regulile sanitare

Premierul Ludovic Orban le-a cerut joi miniștrilor să mobilizeze autoritățile din subordinea lor pentru a face controale la sânge privind respectarea normelor sanitare

Orban, către miniștri: Faceți controale la sânge și fiți fără milă cu cei care nu respectă regulile sanitare
Foto: gov.ro


Premierul Ludovic Orban le-a cerut joi miniștrilor, la începutul ședinței de guvern, să mobilizeze autoritățile din subordinea lor pentru a face "controale la sânge" privind respectarea normelor sanitare și să înceapă cu ministerele din subordine, spunând că există inclusiv funcționari publici care încalcă regulile. "Prefer să izolăm virusul decât să ajungem în situația de a izola românii sau de a fi izolați de alte țări", a afirmat Orban.

Creşterea numărului de cazuri diagnosticate pozitiv trebuie să ne pună în gardă şi solicit fiecărui ministru să cereţi mobilizare generală în ministerele pe care le conduceţi. Toate ministerele trebuie să fie mobilizate la maxim în bătălia anti-COVID şi să ia toate măsurile pentru a reduce numărul persoanelor infectate. Mare parte din oameni respectă regulile de protecţie sanitară. Din păcate, avem şi agenţii economici şi cetăţeni care nu respectă. Fără milă faţă de cei care încalcă regulile de protecţie sanitară. Toate instituţiile de control trebuie să fie mobilizate în teren şi să controleze la sânge dacă aceste reguli sunt respectate. Toţi agenţii economici, actorii instituţionali care sunt obligaţi să organizeze activităţile într-un mod reglementat sunt responsabili să asigure aplicarea.
Solicitaţi raport zilnic din partea fiecărei instituţii de control privitor la personalul aflat în teren, mai scoateţi-i din birou, toată lumea să fie în teren. Toate instituţiile cu atribuţii de control trebuie să asigure controlul respectării legislaţiei şi în alte domenii. În acest moment, prioritate zero este controlul respectării normelor de protecţie sanitară. Vreau să începeţi chiar cu instituţiile pe care le conduceţi. Cine nu respectă regulile de protecţie sanitară sancţiune sau  chiar amendă”, a afirmat Ludovic Orban, joi, la începutul şedinţei de Guvern.