Marcel Ciolacu, despre criza din Valea Jiului: Este rea credinţă din partea Guvernului

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, este de părere că Guvernul dă dovadă de rea credință în cazul minerilor care protestează în Valea Jiului.

Marcel Ciolacu, despre criza din Valea Jiului: Este rea credinţă din partea Guvernului


Președintele PSD, Marcel Ciolacu, este de părere că Guvernul dă dovadă de rea credință în cazul minerilor care protestează în Valea Jiului. Liderul principalului partid susţine că executivul putea să plătească toate drepturile salariale restante deoarece suma nu este foarte mare.

Părerea mea că acum e o indolență aproape criminală. Ții 70 de mineri în subteran, pentru niște restanţe. Minerii revendică doar munca pe care au prestat-o. Nu vor beneficii, sporuri, ei nu și-au primit banii. Există acel fond de rezervă, nu îl deblochezi, ții acea bombă. Când a fost vorba de PNL, s-a deblocat într-o noapte. Este o ură viscerală față de mineri. Azi au fost colegii mei cu alimente, apă, pentru cei din subteran. Ei au refuzat inițial și ne-au spus să le ducem familiilor lor pentru că nu au ce mânca, ei sunt singura sursă de venit. Acea zonă nu e în atenția PNL. E reacredință să lași oamenii aceia în subteran. Cei din valea Jiului au fost ăndreptăţiţi să îşi ceară drepturile. O să vorbesc şi cu Dan Nica şi să fac o videoconferinţă cu Timmerman, ca să putem da oamenilor o perspectivă”, a spus Marcel Ciolacu, la Antena 3.
Marcel Ciolacu mai spune că venirea minerilor la Bucureşti nu reprezintă o soluţie. El a anunţat că subiectul Valea Jiului va fi discutat în Biroul Permanent Naţional al PSD programat luni. De asemenea, Ciolacu a anunţat că va merge în Valea Jiului cu soluţii pentru problemele minerilor.