Ciolacu: Nu numai corupția ucide, dar și incompetenţa și neglijența

Marcel Ciolacu a comentat a comentat despre modul în care formaţiunea sa se va comporta la guvernare, având în vedere că 82 la sută dintre români consideră că ţara merge într-o direcţie greşită.

Ciolacu: Nu numai corupția ucide, dar și incompetenţa și neglijența


Președintele PSD Marcel Ciolacu, a comentat ultimul sondaj Avangarde conform căruia 82% dintre români cred că România nu se îndreaptă în direcţia corectă, spunând că exact această neîncredere a populaţiei a determinat PSD să accepte intrarea la guvernare. Referitor la USR acesta a spus că speră ca cei care au dat dovadă de incompetență în gestionarea sistemului de sănătate să răspundă penal.

"Această cifră a contat cel mai mult în decizia PSD de a intra la guvernare. Se vedea clar ca România se îndreptî spre dezastru, spre o disoluție a statului chiar. Atunci strângi partidul și iei o decizie: stăm pe margine și ne uităm sau intervenim și punem țara pe drumul corect. Ne-am asumat ministerele dificile, Finanțele, Munca, Sănătatea și Agricultura.
Urmează niște luni grele și cred că aici domnul Rafila va avea cel mai important rol pentru a gestiona pandemia. Ne trebuie un alt sistem de impulsionare a vaccinarii, neapărat antivirale în farmacii, să se demonstreze științific de ce sunt necesare măsurile.
Aș dori ca oamenii politici să se abțină și să lase specialiștii să se pronunțe. Cred că domnul Rafila este cel mai în masură sa spună cum ar trebui să arate această lege a certificatului verde. Am vorbit cu oamenii din țările nordici și au spus ca ei în primul rând au comunicat efectele adverse ale vaccinului, ca lumea să știe, și așa au ajuns la peste 80% rata.
A fost o neîncredere în autorități la noi, USR a condus execrabil Ministerul Sănătății și eu sper să răspundă penal pentru asta, am văzut că în Franța deja au început astfel de acțiuni.
Am avut mai multe întâlniri cu domnul președinte Cițu și cu domnul premier Ciucă și pare că vom reuși să formăm o echipă care să poată face reformele majore la care ne-am angajat în această guvernare.
Eu nu sunt mare fan sondaje, românii o să hotărască la vot. Eu nu am un parteneriat cu domnul Iohannis, avem doar o relație profesională. Eu sper să se intre în normalitate și să nu mai împartă lumea în ciumați, neciumați, vaccinați, nevaccinați", a spus Marcel Ciolacu la Antena 3.
Referitor la alianța cu PNL, liderul PSD a spus: "când faci o asemenea alianță trebuie să ai temele foarte clare. Am început să lucrăm şi cu domnul preşedinte Florin Cîţu şi cu domnul prim ministru Nicolae Ciucă şi se pare că încet, încet o echipă pentru binele României.
Întrebat dacă în această intenție de vot identifică speranța pusă în PSD sau este rezultatul unor guvernări neperformante Ludovic Orban - Florin Cîţu în raport cu opoziția social democraților.
"Când ai 82% direcția României greșită este evident că performanța guvernării a fost dezastruoasă. E un efort comun şi PSD plătește anumite note de plată pe care nu le-a consumat. Am avut de ales să lăsăm România să se ducă într-o direcție greșită în continuare sau să intervenim cu specialişti noştri şi să ne asumăm acest ministere esențiale să încercam ce este de salvat", a mai spus Marcel Ciolacu.