Nicolae Ciucă: E neconstituţional ca punctul de pensie să fie mărit eşalonat

Premierul Nicolae Ciucă, a declarat luni că anvelopa pentru creşterea pensiilor trebuie să fie de 15 la sută şi a subliniat că majorarea eşalonată a punctului de pensie este neconstituţională.

Nicolae Ciucă: E neconstituţional ca punctul de pensie să fie mărit eşalonat


Premierul Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a declarat luni că anvelopa pentru creşterea pensiilor trebuie să fie de 15% şi a subliniat că majorarea eşalonată a punctului de pensie este neconstituţională.

"Anvelopa trebuie să fie de 15%, pentru că aşa mi se pare normal, ca cetăţenilor să li se poată acoperi impactul pe care inflaţia l-a produs pentru fiecare", a spus Ciucă, la Parlament.
Întrebat dacă ajutorul one-off nu va fi acordat la începutul anului viitor, premierul a răspuns că rămâne de discutat.
"Am stabilit foarte clar că măsurile sociale care au fost asumate şi stabilite pentru acest an vor continua şi anul viitor. Ca atare, acel one-off de 50 de euro la fiecare două luni va continua şi anul viitor, iar legat de ceea ce urmează să stabilim pentru valoarea cu care se măresc pensiile vă rog să aveţi încredere că vom face în aşa fel încât ele să se înscrie în cuantumul care se cuvine de la buget în procent de 15%", a afirmat Ciucă.
El a susţinut că este neconstituţional ca punctul de pensie să fie mărit eşalonat.
Întrebat dacă pensia minimă ar putea să crească cu o valoare mai mare, premierul a răspuns: "Nu putem să avem creşteri diferenţiate pe pensii".