Orban: Institutul Cantacuzino va începe să producă ”din nou” vaccin antigripal

Premierul Ludovic Orban, împreună cu ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, și cel al Apărării, Nicolae Ciucă, au vizitat joi Institutul „Cantacuzino"

Orban: Institutul Cantacuzino va începe să producă ”din nou” vaccin antigripal


Premierul Ludovic Orban, împreună cu ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, și cel al Apărării, Nicolae Ciucă, au vizitat, joi dimineața, Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. 

Am efectuat o vizită la Institutul ‘Cantacuzino’ pentru a vedea, alături de domnul ministru al Apărării şi de domnul ministru al Sănătăţii, situaţia de la institut. Ne-am pus la curent cu situația. Vă voi spune pe scurt. În privința laboratorului, are o capacitate de 500 de teste pe zi, care poate fi crescută în funcție de necesități. Există mai multe proiecte la Cantacuzino, reluarea producției vaccinului antigripal. (…) De asemenea, este în curs de pregătire un nou produs care va fi lansat pe piață, e vorba de un imuno-modulator, care reglează nivelul de anticorpi din organism. Este un proiect mare care urmează să fie finalizat din fonduri europene, prin care se va urmări ca obiectiv capacitatea de producere a vaccinului tetravalent, care se va face într-o altă locație.  Această capacitate de testare ar putea creşte până la 1.000 de teste pe zi. Capacitatea nominala e de 8000 de teste pe zi în 61 de locații. Vom creste aceasta capacitate de testare„, a spus Orban.