Iohannis: România şi Bulgaria sunt perfect pregătite pentru a accede în spaţiul Schengen

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la Sofia că România şi Bulgaria, sunt perfect pregătite pentru a accede în spaţiul Schengen.

Iohannis: România şi Bulgaria sunt perfect pregătite pentru a accede în spaţiul Schengen
Foto: presidency.ro


Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la Sofia că România şi Bulgaria, sunt perfect pregătite pentru a accede în spaţiul Schengen. Noi îndeplinim toate condiţiile acqui-ului Schengem. Iohannis a precizat că România şi Bulgaria vor continua activ demersurile pentru adoptarea, în acest an, a deciziei de aderare a celor două ţări la spaţiul Schengen, punctând că cele două state sunt pregătite.

"În planul agendei europene, am abordat, bineînţeles, obiectivul comun al ţărilor noastre cu privire la avansarea procesului de aderare la spaţiul Schengen. Am convenit să continuăm activ demersurile pentru a asigura adoptarea, în acest an, a Deciziei de aderare pentru cele două ţări. România şi Bulgaria sunt pregătite pentru aderare - am dovedit-o prin acţiunile noastre - şi acţionează responsabil cele două state pentru protejarea spaţiului Schengen", a spus şeful statului, după întâlnirea cu omologul bulgar, Rumen Radev.
El a subliniat că, chiar dacă extinderea nu este legată de migraţia ilegală de la frontierele externe, România şi Bulgaria şi-au exprimat disponibilitatea de a fi parte a soluţiilor pentru gestionarea acestei provocări.
"Recunoaştem problemele cu care se confruntă unele dintre statele membre, dar rezolvarea acestora se face în mod constructiv şi prin dialog deschis, ca parte a abordării europene. Măsurile adoptate la ultimul Consiliu European sunt paşi importanţi în această direcţie", a afirmat şeful statului.