Ucraina acuză Rusia că vrea să extindă conflictul, după doborârea unei drone americane la Marea Neagră

Ucraina a acuzat miercuri Rusia că vrea să extindă războiul din Ucraina şi să implice alte părţi, după un incident între avioane de vânătoare ruse şi o dronă americană în Marea Neagră.

Ucraina acuză Rusia că vrea să extindă conflictul, după doborârea unei drone americane la Marea Neagră


Ucraina a acuzat miercuri Rusia că vrea să "extindă" războiul din Ucraina şi să implice alte părţi, după un incident între avioane de vânătoare ruse şi o dronă americană în Marea Neagră, informează AFP.

"Incidentul cu drona americană MQ-9 Reaper provocat de Rusia în Marea Neagră este un semnal al (preşedintelui rus Vladimir) Putin că el este gata să extindă zona de conflict şi să implice alte părţi", a declarat pe Twitter secretarul Consiliului de Securitate al Ucrainei, Oleksii Danilov.
Rusia utilizează "tactica de 'totul este permis'", ce constă "întotdeauna în a ridica miza", a mai denunţat Danilov.
SUA au acuzat marţi aviaţia rusă că au "interceptat şi lovit" o dronă americană Reaper deasupra Mării Negre şi au provocat prăbuşirea ei.
Moscova a dezminţit aceste acuzaţii, recunoscând totodată că două dintre avioanele sale de vânătoare au interceptat o dronă americană ce fusese detectată "în zona Peninsulei Crimeea", teritoriu ucrainean anexat ilegal de Rusia, şi care avansa "în direcţia" frontierelor ruse.
"Avioanele de vânătoare nu au folosit armamentul" şi nu au intrat în contact cu drona care zbura "cu transponderul oprit" şi a încălcat "zona de regim provizoriu de utilizare a spaţiului aerian stabilită pentru desfăşurarea operaţiunii militare speciale", s-a apărat armata rusă, care foloseşte această formulă pentru a desemna invazia sa asupra Ucrainei, lansată în urmă cu peste un an.