Iohannis: Un gând bun pentru întreg personalul medical. Noi toți românii ne uităm la voi cu speranță, cu încredere

Iohannis le-a transmis cadrelor medicale, "linia de apărare a populației împotriva acestei epidemii", că le vor fi asigurate toate materialele de protecție necesare

Iohannis: Un gând bun pentru întreg personalul medical. Noi toți românii ne uităm la voi cu speranță, cu încredere


Președintele Klaus Iohannis le-a transmis cadrelor medicale – „linia de apărare a populației împotriva acestei epidemii” – că le vor fi asigurate toate materialele de protecție necesare.

"Un gând bun pentru întreg personalul medical: știm că vă este greu, dar voi sunteți în prima linie. Noi toți românii ne uităm la voi cu speranță, cu încredere. Sunteți linia de apărare. Știu că nu este simplu și știu că vor veni zile și mai grele. Noi vom face tot ce putem pentru a vă asigura materialele de care aveți nevoie", a declarat Iohannis la Palatul Cotroceni.
El a precizat după întâlnirea cu premierul Ludovic Orban şi miniştrii Sănătăţii, Muncii şi Internelor şi cu secretarul de stat Raed Arafat, că a fost discutată situaţia din Suceava.
”Suntem conştienţi de seriozitatea pasului făcut şi de răspunderea noastră. Am discutat situaţia din spitale. Vă asigurăm că ne facem treaba. Au început să sosească materiale de protecţie, măşti, halate de protecţie, autorităţile s-au mişcat şi vor ajunge în cel mai scurt timp în spitale. Am solicitat să se facă instructajul personalului şi acest lucru se va întâmpla. Am solicitat cu maximă celeritate să lămurească alocările bugetare pentru spitale. Autorităţile îşi fac treaba şi vă rog pe toţi să ne facem treaba aşa cum se cuvine şi fiecare român să respecte normele de igienă şi distanţare socială”, a afirmat preşedintele.
Președintele a avut o şedinţă de evaluare şi prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea pandemiei COVID-19 cu prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.