Orban: În termen de o săptămână creștem cu peste 200 numărul de locuri din terapie intensivă

Premierul Ludovic Orban a reiterat că obiectivul autorităţilor este ca, în termen de o săptămână, să crească cu peste 200 numărul de locuri de terapie intensivă

Orban: În termen de o săptămână creștem cu peste 200 numărul de locuri din terapie intensivă


Premierul Ludovic Orban a reiterat, marţi, după o şedinţă cu conducerea Ministerului Sănătăţii, că obiectivul autorităţilor este ca, în termen de o săptămână, să crească cu peste 200 numărul de locuri de terapie intensivă.

„Am avut o scurtă ședință cu conducerea Ministerului Sănătății. Am abordat cele două teme extrem de importante care trebuie să fie duse la îndeplinire de Minister. În primul rând, am discutat despre creșterea capacității de tratare în secțiile de terapie intensivă. Am analizat posibilele soluții. Obiectivul nostru este ca, în termen de o săptămână, să creștem cu peste 200 de locuri numărul de locuri din terapie intensivă. De asemenea, ne-am asigurat ca pregătirea noilor secții de terapie intensivă ale spitalelor care intră în funcțiune să fie extrem de riguroasă, toate sistemele să fie funcționale, toate circuitele să fie respectate și toate instalațiile să funcționeze corect”, a declarat premierul, la Ministerul Sănătății.
Premierul a mai declarat, că statul român are capacitatea de a efectua zilnic peste 50.000 de teste, în condițiile în care în ultimele 24 de ore s-au prelucrat mai puțin de 19.000 de teste în baza definiţiei de caz.
„Avem capacitate azi de 53.000-54.000 de teste. De ce nu se fac? Fie nu sunt suficiente solicitari, fie exista o limita in capacitatea de a recolta exudatul nazo-faringian. Si sunt foarte multi care prefera sa se testeze contra cost nefiind in definitia de caz”, a declarat Ludovic Orban.