Informație de ultimă oră în cazul medicului erou de la Piatra Neamț

Testul de tip Real Time PCR făcut la spitalul militar din Belgia medicului Cătălin Denciu este negativ, a declarat marți premierul Ludovic Orban.

Informație de ultimă oră în cazul medicului erou de la Piatra Neamț


Testul de tip Real-Time PCR făcut la spitalul militar din Belgia medicului Cătălin Denciu este negativ, a declarat marți premierul Ludovic Orban, după ce ministrul Nelu Tătaru a anunțat luni seară că testul Real Time PCR care i-a fost făcut la Spitalul Floreasca, înainte ca medicul să fie transferat în Belgia, a ieșit pozitiv.

Mai mult, Orban subliniază că este posibil ca la Floreasca, medicului Cătălin Denciu să i se fi făcut un test antigen. 
Premierul Ludovic Orban a declarat, privind starea medicului Cătălin Denciu, că „din ce știm noi, testul real-time PCR care a fost făcut la spitalul militar din Belgia, este negativ.”
Întrebat cum își explică diferența de rezultat, Orban a spus că „probabil la Floreasca nu a fost test de tip real-time PCR pentru că nu au avut timpul necesar. O fi fost un test antigen.
De altfel, domnul doctor Denciu a contractat virusul și s-a vindecat. Ca atare, are anticorpi. Probabilitatea de a fi pozitiv era foarte mică, dar din informațiile pe care le avem de la spital, testul real-time PCR este negativ”.
Nelu Tătaru a spus, la Digi 24, că medicul ATI Cătălin Denciu a avut un test Real Time PCR pozitiv, la Spitalul de Urgență Floreasca.
„Da, la Floreasca (a fost testat – n.r.). S-a făcut un test Real Time PCR pozitiv. El a suferit de infecție cu SARS-CoV-2 în martie-aprilie, a avut și un tub de anticorpi important, fiind și donator de plasmă în repetate rânduri. Rămâne reevaluarea care se face în Belgia, inclusiv pentru infecție cu SARS-CoV-2, să avem ca răspuns dat de zilele următoare”, a spus Nelu Tătaru.