Ciucă: Avem tot ce ne trebuie pentru a demara campania de vaccinare pe 27 decembrie

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat luni, la inaugurarea Punctului Mobil de colectare de plasmă convalescentă, de la Spitalul Dimitrie Gerota al MAI că autorităţile sunt pregătite să înceapă campania de vaccinare.

Ciucă: Avem tot ce ne trebuie pentru a demara campania de vaccinare pe 27 decembrie


Premierul interimar Nicolae Ciucă a afirmat luni, la inaugurarea Punctului Mobil de colectare de plasmă convalescentă, de la Spitalul de Urgenţă „Prof. Dr. Dimitrie Gerota” al MAI, că autorităţile au tot ce le trebuie pentru a începe campania de vaccinare împotriva Covid-19 pe data de 27 decembrie şi a precizat că în acestă perioadă sunt o serie de restricţii şi limitări pe care cetăţenii trebuie să le respecte.  Acesta a mai anunţat că autorităţile sunt pregătite să înceapă campania de vaccinare pe data de 27 decembrie.

“Este un prilej să subliniez că nu mai târziu de vineri am participat împreună cu preşedintele ţării la inaugurarea Centrului de depozitare a vaccinului împotriva acestui virus, avem tot ceea ce ne trebuie astfel încât să putem să demarăm campania de vaccinare începând cu ziua de 27 decembrie şi folosesc acest prilej pentru a-i îndemna pe toţi cetăţenii ţării să aibă încredere în această campanie, să aibă încredere în instituţiile statului şi în toate demersurile care au fost întreprinse astfel încât să putem să avem o campanie coerentă şi eficientă”, a transmis premierul interimar.
El a cerut cetăţenilor să respecte restricţiile şi limitările care sunt în această perioadă. 
“Este un prilej pe care doresc să-l folosesc transmiţând un mesaj cât se poate de simplu, mai este foarte puţin până când vom sărbători ziua Naşterii Domnului şi ştiu cât este de greu pentru fiecare dintre noi să nu putem să petrecem această sărbătoare creştinească alături de cei dragi. Sunt o serie de restricţii şi limitări pe care trebuie să le respectăm şi îi îndemn pe toţi românii să le respecte pentru că este doar un gest simplu de responsabilitate faţă de noi înşine, faţă de semenii noştri şi fiecare putem contribui la ceea ce înseamnă ansamblul acesta de măsuri luate astfel încât să putem să finalizăm tot ceea ce am putut noi să identificăm ca măsuri pentru a putea să fim cât mai eficienţi în campania de combatere a acestei pandemii”, a mai afirmat Nicolae Ciucă.