Orban: Vrem un guvern care să facă reforme / Barna: Suntem o coaliție responsabilă

Liderii PNL, USR-PLUS și UDMR au susțin o declarație de presă alături de Florin Cîțu, premierul propus de coaliție, după discuția cu președintele Iohannis din cadrul consultărilor

Orban: Vrem un guvern care să facă reforme / Barna: Suntem o coaliție responsabilă


Liderii PNL, USR-PLUS și UDMR au susțin o declarație de presă alături de Florin Cîțu, premierul propus de coaliție, marți, după discuția cu președintele Klaus Iohannis din cadrul consultărilor desfășurate la Palatul Cotroceni în vederea desemnării unui candidat la funcția de prim-ministru.

„Am luat această decizie de a participa împreună, pentru că din momentul alegerilor am decis să formăm o coaliție de centru-dreapta, care să ofere României un Guvern într-un timp cât mai scurt, care să aibă capacitatea de a face marile reforme de care are nevoie România și capacitatea de a dezvolta România. I-am prezentat Președintelui acordul de coaliție, de asemenea voința noastră comună de a lucra împreună pentru binele României. Așteptăm decizia Președintelui și suntem pregătiți să derulăm toate procedurile pentru învestirea Guvernului în cel mai scurt timp posibil”, a declarat Ludovic Orban.
„I-am confirmat, deci, domnului Președinte faptul că cele trei partide au format o coaliție, s-au pus de acord asupra lui Florin Cîțu – nominalizarea pentru premier, că avem un program de guvernare finalizat și că vrem să începem cât mai repede guvernarea, vrem să avem un Guvern învestit cât mai repede, săptămâna aceasta. I-am propus Președintelui să lucrăm împreună în parteneriat, această coaliție de guvernare împreună cu dânsul, pentru că România va avea nevoie de reforme. Pe foarte multe lucruri ne-am pus de acord și le veți găsi în programul de guvernare”, a spus Dacian Cioloș.
"A fost o discuție pragmatică. E o coaliție care își asumă măsurile. Dincolo de programul de guvernare pe care îl vom prezenta mâine, sunt câteva reforme și așteptăm susținerea președintelui. Am convenit că acest efort din ultimele zile este, de fapt, mesajul unei alinieri de voințe de care România are nevoie", a spus Dan Barna.
"I-am transmis domnului președinte că sunt gata să-mi asum această guvernare. Voi continua să-mi asum ceea ce am început în acest an. Am prezentat cum văd lucrurile după votul de mâine seară. Am discutat și despre calendarul referitor la bugetul pentru anul viitor. Mulțumesc coaliției pentru încredere. De mâine seară pornim la lucru", a declarat Florin Cîțu.
„Am transmis Președintelui intenția noastră de a colabora și de a conlucra pentru o perioadă de patru ani de zile. Avem o responsabilitate uriașă, avem o oarecare experiență în a lucra în coaliție, în echipă și sunt convins că această perioadă care urmează, cu eforturile necesare, prin colaborare și prin creșterea gradului de încredere, va însemna un lucru bun pentru România. De aceea, eu sunt optimist astăzi, fiindcă după câteva zile am reușit să formăm o echipă, să formăm un program de guvernare și o echipă de guvernare, și sunt convins că mâine seară, prin votul Parlamentului, după votul Parlamentului, România va avea un Guvern nou și vom începe munca imediat după învestirea Guvernului”, susține Kelemen Hunor.