Viceamiralul Alexandru Mîrșu, șeful Statului Major al Forțelor Navale, decorat de președintele Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretele de decorare a şefului Statului Major al Forţelor Navale, viceamiralul Alexandru Mîrşu, dar şi a Drapelului de Luptă al Brigăzii 30 Gardă "Mihai Viteazul"

Viceamiralul Alexandru Mîrșu, șeful Statului Major al Forțelor Navale, decorat de președintele Iohannis


Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretele de decorare a şefului Statului Major al Forţelor Navale, viceamiralul Costică Alexandru Mîrşu, dar şi a Drapelului de Luptă al Brigăzii 30 Gardă "Mihai Viteazul". 

În Monitorul Oficial al României Partea I numărul 544 din 24 iunie a fost publicat Decretul numărul 327 privind conferirea Ordinului Național Serviciul Credincios în grad de Cavaler, cu însemn de pace, pentru militari, viceamiralului Alexandru Mîrșu.
Decretul este semnat de președintele României Klaus Iohannis și contrasemnat de primul ministru Ludovic Orban. 
Conferirea ordinului s-a făcut „în semn de apreciere deosebită a profesionalismului de care a dat dovadă pe parcursul carierei militare, pentru contribuția avută la modernizarea Forțelor navale și la promovarea imaginii Armatei României.
Pe 15 iunie, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind trecerea în rezervă a lui Alexandru Mîrşu din Ministerul Apărării Naţionale, la data de 30 iunie.
Iohannis a conferit, joi, Ordinul "Virtutea Militară" în grad de Comandor cu însemn de pace, pentru militari, Drapelului de Luptă al Brigăzii 30 Gardă "Mihai Viteazul", cu prilejul aniversării a 160 de ani de la înfiinţare, în semn de "apreciere a profesionalismului şi a rezultatelor importante obţinute de personalul unităţii în îndeplinirea misiunilor specifice, pentru contribuţia avută la promovarea imaginii Armatei României.