Orban: PNL consideră că este câștigătorul acestor alegeri

Ludovic Orban a declarat după primele rezultate ale sondajelor efectuate la ieșirea de la urne, că PNL consideră că este câștigătorul acestor alegeri parlamentare

Orban: PNL consideră că este câștigătorul acestor alegeri


Liderul liberal Ludovic Orban a declarat duminică seara, imediat după prezentarea primelor rezultate ale sondajelor efectuate la ieșirea de la urne, că PNL consideră că este câștigătorul acestor alegeri parlamentare, atât moral, cât și la finalizarea numărării voturilor. El s-a declarat „foarte încrezător” că PNL va avea capacitatea de a construi o majoritate parlamentară.
„Rezultatul alegerilor îl vom cunoaște după finalizarea procesului electoral. Având în vedere că în cercetările sociologice nu sunt cuprinse voturile exprimate între 19:30 și 21:00, nu sunt cuprinse voturile extrem de numeroase exprimate în diaspora și care continuă să se exprime în diaspora, luând în considerare marja de eroare și mai ales toate evaluările pe care le-am făcut, Partidul Național Liberal consideră că este câștigătorul acestor alegeri, atât câștigătorul moral, cât și câștigătorul la finalizarea procesului de numărare a voturilor”, a spus Ludovic Orban, într-o declarație făcută la sediul PNL.
„Sunt încrezător că odată opțiunile cetățenilor care au venit la vot s-au exprimat, ele vor fi respectate în procesul de numărare a voturilor și de asemenea sunt foarte încrezător în capacitatea PNL de a construi o majoritate parlamentară alături de forțele democratice, euro-atlantiste, care respectă cetățeanul, pentru a forma un guvern în termen cât mai scurt”, a punctat Ludovic Orban.
El a cerut tuturor delegaților formațiunilor politice democratice și proeuropene să fie extrem de atenți la procesul de numărare a voturilor. „Noi cunoaștem obiceiurile celor cu care ne luptăm de 30 de ani”, a adăugat Ludovic Orban. Un mesaj similar de vigilență a fost transmis și de USR-PLUS.
Președintele PNL le-a mulțumit celor care au ieșit la vot, în ciuda „campaniilor minicinoase” și a condițiilor de pandemie.
„Le mulțumesc tuturor românilor care au decis să-și exercite dreptul fundamental la vot în ciuda campaniilor mincinoase, în ciuda descurajării practicate de alte formațiuni politice. Respect pe toți aceia care au decis să participe la vot în condiții de pandemie și ca atare, le mulțumesc. De asemenea, în mod special, le mulțumesc tuturor cetățenilor români care au venit la vot și au decis să voteze PNL”, a spus președintele liberalilor.
El a avut un mesaj și pentru cei care nu au venit la vot: „Vă cer ca în viitor să considerați aceste alegeri extrem de importante pentru destinul României. Vom încerca să îi reprezentăm pe toți românii”, a promis Ludovic Orban.