Virgil Popescu: Simion a venit să facă circ. Este o trompetă a lui Putin

Ministrul Virgil Popescu a declarat luni, după scandalul făcut de liderul AUR la conferinţa de presă, că George Simion nu este decât o trompetă a ruşilor, a lui Putin, care acţionează împotriva statului român.

Virgil Popescu: Simion a venit să facă circ. Este o trompetă a lui Putin


Ministrul Virgil Popescu a declarat luni, după scandalul făcut de liderul AUR la conferinţa anunţată la sediul ministerului, că George Simion ”nu este decât o trompetă a ruşilor, a lui Putin, care acţionează împotriva statului român”.

România se aliniază sancțiunilor internaționale impuse Moscovei şi, de luni, 5 decembrie, petrolul rusesc nu mai intră în țara noastră pe mare, a anunţat Virgil Popescu într-o conferinţă de presă, susţinută cu întârziere, la sediul Ministerului Energiei.

"Vreau să încep prin a-mi cere scuze pentru întârzierea conferinţei de presă, dar cred că v-aţi dat seama că aceasta nu putea fi ţinută în condiţiile prezenţei domnului Simion şi antecedentele domnului Simion, care are foarte multe derapaje şi comportament deviant şi singura miză pentru care a venit aici fost să facă circ. Aşa că cred că decizia înţeleaptă a fost să amânăm această conferinţă până când persoana respectivă a părăsit, şi ce a făcut astăzi George Simion e o bătaie de joc la adresa instituţiilor statului, şi la adresa opiniei publice, şi a dumneavoastră, şi a tuturor, a jurnaliştilor, a tuturor, pentru că în momentul când ai ceva de comunicat, şi o să vedeţi că este foarte mult de comunicat, şi în special astăzi, să vii, practic, să încerci să denaturezi o conferinţă şi să nu o laşi să se întâmple înseamnă că ai un scop ascuns. Pentru că, nu întâmplător, astăzi 5 decembrie este în vigoare, a intrat în vigoare embargoul asupra petrolului rusesc. Da, 5 decembrie embargoul asupra petrolului rusesc. Tot astăzi, 5 decembrie, a intrat în vigoare plafonarea preţului la vânzarea tiţeiului rusesc, plafonare stabilită de către Comisia Europeană pentru statele membre şi de către statele G7, plus Australia. Deci, tot astăzi s-au întâmplat două lucruri care pun în dificultate regimul din Federaţia Rusă, care limitează veniturile Federaţiei Ruse, care, practic, limitează sprijinul financiar al Federaţiei Ruse pentru războiul din Ucraina. Şi astăzi domnul Simion este prezent aici, este prezent aici la această conferinţă de presă, încercând să nu putem transmite aceste mesaje. Încă o dată, dacă mai era nevoie de această dovadă că domnul Simion nu este decât o trompetă a ruşilor, o trompetă a lui Putin, care acţionează împotriva intereselor statului român, mai ales că am rămas şi eu surprins şi poate şi dumneavoastră de ultima dânsului declaraţie: de ce să ajutăm fraţii moldoveni? De ce să ajutăm refugiaţii din Ucraina? Practic, de ce să fim alături de toate forţele democratice împotriva acestui război, neprovocat, al Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei, ăsta a fost mesajul pe care l-a transmis domnul Simion astăzi aici, eu trebuie să fac orice să împiedic această conferinţă de presă când se va vorbi despre embargou împotriva împotriva Rusiei", a transmis Virgil Popescu, potrivit Rador.