Orban: Hotelurile și restaurantele vor fi deschise, iar spectacolele și locurile de joacă închise

Ludovic Orban a dat detalii despre momentul în care ar putea fi deschise parcurile, hotelurile, restaurantele, dar şi alte sectoare de activitate

Orban: Hotelurile și restaurantele vor fi deschise, iar spectacolele și locurile de joacă închise


Prim-ministrul Ludovic Orban a dat detalii despre momentul în care ar putea fi deschise parcurile, hotelurile, restaurantele, dar şi alte sectoare de activitate, însă a afirmat că activităţile cu număr mare de persoane – cum ar fi spectacolele – vor rămâne restricţionate.

În privinţa parcurilor, riscul epidemiologic este relativ scăzut şi probabil vor face parte din măsurile de relaxare. Există o excepţie, locurile de joacă pentru copii unde există un risc epidemiologic mai mare”. Premierul a prcizat că parcurile nu au fost închise prin ordonanţele militare, ci prin decizii ale autorităţilor locale: ”Şi când se vor deschide parcurile şi când se va relua circulaţia, va rămâne acea restricţie privind numărul de persoane – grupuri de 3 persoane”. ”În privinţa restaurantelor, riscul epidemiologic este mare, pentru că nu poţi să porţi mască, nu se poate face izolarea între cetăţeni. Se ştie că transmiterea se face prin particulele pe care le scoatem când vorbim mai tare, mai tuşim, particulele pot circula la distanţe mari, mai ales unde este aer condiţionat”. ”Nu este momentul să ne relaxăm. Şi dacă ne mişcăm mai mult, va trebui să respectăm regulile stabilite: să purtăm mască în spaţiile închise, să păstrăm distanţa, să respectăm regulile de igienă, păstrarea unei reguli în ceea ce priveşte vorbirea, să nu vorbim înspre oamenii cu care comunicăm. Acestea trebuie respectate, trebuie să păstrăm o conduită responsabilă. Succesul pe care l-am avut a fost mai ales datorită respectării de către cetăţenii români a măsurilor luate. Fac recomandarea să nu lase garda jos, nu este momentul să ne relaxăm”, a mai declarat premierul.