Cîțu: Campania de vaccinare e a tuturor. Gândiți-vă la ce vă lipsește. Vaccinați-vă!

Premierul Florin Cîțu a participat, joi, la evenimentul de lansare a campaniei de informare publică privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Cîțu: Campania de vaccinare e a tuturor. Gândiți-vă la ce vă lipsește. Vaccinați-vă!


Guvernul a lansat, joi, o nouă campanie media de informare cu privire la vaccinarea anti-COVID-19. Premierul Florin Cîțu a explicat că este vorba despre ”o abordare personală, bazată pe emoție”, în care oamenii sunt invitați să spună ce conține vaccinul pentru ei.

”Fiecare român care nu s-a vaccinat ar trebui să se gândească la ce-i lipsește și la cum i se schimbă viața dacă se vaccinează”, a spus Florin Cîțu, adăugând că România are dozele necesare de vaccin anti-COVID-19 și astfel nu există nicio scuză pentru ca populația să nu se vaccineze.
”Astăzi deschidem o campanie de vaccinare nouă, cu o abordare personală, bazată pe emoție. Vaccinarea nu înseamnă doar statistici și cifre, este un bun comun al tuturor de care avem nevoie pentru revenirea la normalitate. Fiecare român care nu s-a vaccinat ar trebui să se gândească la ce-i lipsește și la cum i se schimbă viața dacă se vaccinează. De ce vă este dor astfel încât să aveți viața de dinainte de pandemie? Sunteți părinte, știți cât d egreu a fost anul trecut, în care copii au trebuit să stea acasă. Acum avem vaccin și nu mai avem nicio scuză să nu ne vaccinăm. Eu zic că toți vrem să ne întoarcem la normalitate. Nu v-ați vaccinat, dar vreți să mergeți să vă vedeți părinții mai des, vreți să mergeți în concediu, aveți temeri. Soluția este să vă vaccinați. E cel mai sigur mod de avea un concediu reușit”, a spus Florin Cîțu.
Tema campaniei va fi ”împreună învingem pandemia”, precum și ”ce conține vaccinul?”.
”Această campanie are o temă: împreună învingem pandemia. Din primul moment am spus că doar împreună putem să învingem pandemia.
Astăzi introducem un element nou: ce conține vaccinul? Este întrebarea care stă la baza acestei campanii. Este vorba mai mult despre ceea ce înseamnă pentru noi vaccinul. Este o încercare de a afla ce înseamnă pentru noi acest vaccin și cum ne ajută să ne întoarcem la normalitate.  (...)
Prin această campanie lansăm 11 spoturi care vor fi difuzate în mass-media în perioada următoare. Sunt trei generale care ne arată de ce ne este dor și alte șapte spoturi făcute pe public țintă: elevi, bunică, mamă, turist, tânăr festivalier. Toți aceștia vor spune ce conține vaccinul pentru ei”, a mai spus Florin Cîțu.
Premierul a precizat că și el s-a implicat în această campanie, fiind protagonistul unui spot care nu va fi însă difizat în media. 
”Inclusiv eu, ca premier, am vrut să le arăt românilor ce înseamnă vaccinul pentru mine. Nu este un spot care să fie difuzat la televizor, o să fie doar pe pagina mea, dar și eu am participat la această campanie, ca să înțeleagă toți românii ce mi-a lispit și mie în această perioadă”, a spus Florin Cîțu.