Cîțu, despre arestarea din SUA: Nu m-am gândit să-mi dau demisia

Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat că nu intenţionează să demisioneze din funcţie pentru faptul că, în urmă cu 21 de ani, a fost sancţionat în SUA pentru conducere sub influenţa alcoolului.

Cîțu, despre arestarea din SUA: Nu m-am gândit să-mi dau demisia


Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat sâmbătă că nu intenţionează să demisioneze din funcţie pentru faptul că, în urmă cu 21 de ani, a fost sancţionat în Statele Unite ale Americii pentru conducere sub influenţa alcoolului. Cîțu a mai declarat că timpul petrecut în arest, în SUA, nu este un motiv care să influențeze actul de guvernare.

"Nu, niciun moment. În continuare avem o guvernare pe care trebuie să o ducem la capăt. Avem reforme pe care le-am început şi pe care trebuie să le ducem la capăt. Un eveniment care s-a întâmplat acum 21 de ani, pe care îl regret, în Statele Unite, nu are niciun fel de implicaţii pentru ceea ce facem noi astăzi", a afirmat premierul, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria.
„În România în legislaţie pentru cei numiţi de parlament nu se face cerere pentru ORNISS…Nu am adus în discuţie acest eveniment Domnului președinte Klaus Iohanis. Despre Ludovic Orban, un coleg mi-a zis că i-a arăt acesta hârtie, deci presupun că o are… Nu m-am gândit să-mi dau demisia. E un eveniment pe care îl regret și nu are legătură cu guvernarea…Am discutat cu domnul preşedinte şi dânsul este foarte clar. Aceasta nu este o situaţie penală. Bineînţeles că sunt legislaţii diferite în România şi în SUA. (…) Am discutat cu domnul preşedinte şi despre acest subiect, şi despre rectificare şi mai multe subiecte”, a declarat șeful guvernului.
El a povestit că a băut la ziua unui coleg şi că de atunci episodul nu s-a repetat. Florin Cîţu a explicat că a respectat legislaţia, toate recomandările instanţei şi "subiectul a fost închis la momentul respectiv".
Pe de altă parte, premierul a declarat că l-au "surprins neplăcut" aprecierile partenerilor de coaliţie, conform cărora episodul din SUA reprezintă o problemă de moralitate.
"Am văzut şi eu declaraţiile şi am fost surprins neplăcut, pentru că nu am auzit nicio declaraţie atunci când un director al CFR Călători a lăsat oamenii vreo opt ore fără să îi ajute sau nu am văzut niciun fel de discuţii când partenerii de coaliţie îşi strângeau mâna cu Dragnea pe treptele PSD sau îi aveau lângă ei pe oamenii PSD la pupitru în Guvern. Deci asta, discuţiile acestea eu aş vrea să le avem în coaliţie, sunt de acord să discutăm acolo, dar nu în spaţiul public, despre moralitate şi despre etică", a spus el.
Premierul Florin Cîţu a precizat, miercuri, întrebat dacă în trecut a fost închis două zile în SUA şi a plătit o amendă, că a făcut o greşeală în urmă cu 20 de ani, dar este interesant că informaţia apare de abia acum când are loc competiţia internă a PNL.