Cîțu: Ordonanța privind decontul elevilor a fost semnată, iar elevii nu sunt suficient de informați

Premierul Florin Cîţu a declarat luni seara la Constanţa că ordonanța privind decontul elevilor a fost semnată, iar elevii nu sunt suficient de informați și că OUG trebuie îmbunătăţită, nu respinsă.

Cîțu: Ordonanța privind decontul elevilor a fost semnată, iar elevii nu sunt suficient de informați


Florin Cîţu a fost prezent luni, la alegerile pentru preşedinţia organizaţiei judeţene a PNL Constanţa, iar pe platoul din faţa Casei de Cultură a fost aşteptat de câţiva reprezetanţi al Asociaţiei Elevilor, care protestau în legătură cu ordonanţa privind transportul judeţean al elevilor. Cîţu a declarat că ordonanța privind decontul elevilor a fost semnată, iar elevii nu sunt suficient de informați și că OUG trebuie îmbunătăţită, nu respinsă. 

"Ordonanţa de urgenţă a fost aprobată, speram să fie respinsă în Parlament pentru că blochează accesul elevilor la transportul gratuit, mai mult, nu au fost prevăzute la bugetul de stat fonduri pentru gratuitatea transportului”, a afirmat preşedintele Asociaţiei Elevilor, Ariana Dudună. 
Cîţu i-a transmis că OUG trebuie îmbunătăţită, nu respinsă. 
"OUG trebuie să fie îmbunătăţită, nu respinsă în Parlament, asta e cea mai bună soluţie să nu o luăm de la zero. Dacă este o problemă cu ordonanţa şi dumneavoastră şi spuneţi că nu rezolvăm problema, ne uităm la ea şi trebuie îmbunătăţiţă, nu trebuie respinsă. În buget au fost deja 100 de milioane de lei alocaţi pentru transportul elevilor. Dacă nu ajung aceşti bani, pot fi suplimentaţi în perioada următoare, nu e niciun fel de problemă”, a explicat premierul.

Ariana Dudună i-a mai transmis premierului că preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, a afirmat că nu a primit bani de la bugetul de stat pentru acordarea gratuităţii la transportul elevilor. 
"Nu era ordonanţa, nu avea bază legală pentru aşa ceva. Trebuia să fie baza legală pentru a aloca resursele, acum este baza legală. Dacă baza legală poate să fie îmbunătăţită, o vom face în Parlament”, a precizat premierul.

Întrebat dacă va fi asigurată gratuitatea şi nu decont, Florin Cîţu a răspuns: "Varianta care va ieşi din Parlament va fi cea care va fi aplicată. Dacă în Parlament şi puteţi merge la Comisia de învăţământ din Parlament şi puteţi să susţineţi dacă varianta care este acum nu este cea care este pe placul dumneavoastră”.
Preşedintele AEC, Ariana Dudună i-a dat un cadou premierului, un portofel cu un bilet de călătorie şi o poveste a unui elev navetist.