Ciolacu: Evaluarea miniștrilor trebuie făcută de premier dacă ne dorim o Românie normală și europeană

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că evaluarea miniștrilor trebuie făcută de premier dacă ne dorim o Românie normală și europeană.

Ciolacu: Evaluarea miniștrilor trebuie făcută de premier dacă ne dorim o Românie normală și europeană


Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că evaluarea miniștrilor trebuie făcută de premier „dacă ne dorim o Românie normală și europeană”.

„Evaluarea miniștrilor, dacă dorim să trăim într-o țară normală, o face primul-ministru. Primul-ministru, după ce are o evaluare asupra unui ministru, dacă dorește sau nu să îl schimbe, vine cu acea evaluare în cadrul coaliției și se iau deciziile în funcție de cine a propus respectivul ministru, dacă se vine cu un eventual înlocuitor”, a declarat liderul PSD.
Întrebat dacă este de părere s-ar impune evaluarea ministrului Energiei, președintele PSD a răspuns: „Repet, evaluările miniștrilor le face primul-ministru, dacă ne dorim o Românie normală și europeană”.
Întrebat cum vede viitorul coaliției, liderul social-democraților a răspuns: „Eu cred că România are nevoie de această coaliție. Românii au cu totul alte așteptări de la noi, nu certuri sau divergențe, și trebuie să intrăm într-un fel de a comunica și de a funcționa astfel încât românii să înceapă să aibă încredere din nou în Guvernul României. Este foarte ușor să vii să schimbi un guvern, este foarte greu să recâștigi credibilitatea românilor”.