Cîțu: Sunt mai multe soluții pentru sectorul HoReCa pe masa comitetului interministerial

Premierul Florin Cîțu a precizat că pentru sectorul HoReCa sunt mai multe soluții pe masă.

Cîțu: Sunt mai multe soluții pentru sectorul HoReCa pe masa comitetului interministerial


Comitetul interministerial pentru revenirea României la normalitate începând cu 1 iunie are programată o reuniune miercuri după-amiază, iar premierul Florin Cîțu a precizat că pentru sectorul HoReCa „sunt mai multe soluții pe masă”, scrie B1 TV.

La finalul ședinței de Guvern de miercuri, premierul a fost întrebat cum vor fi distribuite ajutoarele pentru domeniul HoReCa sau ce se va întâmpla mai exact, în contextul în care Comisia Europeană permite statului român să acorde ajutoare de până la 500 de milioane de euro pentru firmele din acest sector.
„Noi vom redeschide, sau avem acest plan de a reveni la normalitate de la 1 iunie și eu cred că asta doresc toate restaurantele din România sau cei din activitatea HoReCa, să revină la normalitate, oamenii să fie angajați, să lucreze, să primească un salariu. De aceea avem această campanie de vaccinare și o accelerăm în această perioadă, ca la 1 iunie să putem să revenim la normalitate. Am dat pentru acest sector câteva indicii, câteva propuneri. Chiar în acest moment, comitetul interministerial se întâlnește și veți vedea că sunt mai multe soluții pe masă”, a explicat premierul Florin Cîțu.