Cum să-ți construiești un portofoliu de pariuri sportive: strategii și sfaturi utile

Un portofoliu de pariuri sportive nu este altceva decât totalitatea strategiilor învăţate, care vor fi bază pentru tradingul pe diferite sporturi.

Cum să-ți construiești un portofoliu de pariuri sportive: strategii și sfaturi utile


Ce au în comun toţi pariorii de succes? E o întrebare destul de dificilă la prima vedere cu un răspuns foarte simplu. Toţi pariorii de succes înţeleg că performanţa pe termen lung e cheia unor câştiguri excelente, toţi îşi tratează pariurile în aceeaşi manieră. Ca să ajungi la succes în cazul pariurilor sportive ai nevoie de un portofoliu de pariuri sportive.

Ce este un portofoliu de pariuri sportive?
Un portofoliu de pariuri sportive nu este altceva decât totalitatea strategiilor învăţate, care vor fi bază pentru tradingul pe diferite sporturi. La început, în faza de amatorism, ai doar două sau trei strategii care funcţionează. În portofoliul tău vei include doar strategiile care funcţionează şi le vei grupa în funcţie de complexitate şi de rezultatele pe care le ai după ce le vei fi aplicat.
Tot la portfoliu adăugăm și numărul de agenții la care joci. Compară cotele, optează pentru oferte ca bonus pariuri fără depunere și ia-le banii agențiilor jucând pe banii lor.
Deci pe scurt un astfel de portofoliu va conţine absolut tot ce ai nevoie ca să poţi să îţi măreşti câştigurile şi să ţi le securizezi pe termen lung. Tot în portofoliu pot să ai mai multe sporturi pe care pariezi, anumite tipuri de pariuri care funcţionează pentru tine. Fiecare portofoliu va fi diferit, alegerile vor fi subiective, mereu te vei gândi la tine şi nu la ce e corectă sau greşit.

De ce să ai un portofoliu de pariuri sportive? 
Pentru că aşa poţi răspândi riscul pe mai multe strategii pe care te bazezi. Recuperezi mai uşor sumele pierdute cu biletele necâştigătoare, ai la ce strategii să apelezi imediat odată ce ţi-ai creat acest portofoliu foarte util.
Cum îţi construiești un portofoliu de pariuri sportive? Vei păstra un echilibru al strategiilor incluse în acest portofoliu. Nu te bazezi doar pe o strategie sau variaţii ale acesteia. Combini strategii care implică ambele reprize dintr-un meci, golurile marcate, scorurile corecte, strategii pentru pariuri live.
Tu eşti cel care stabileşte ce strategii şi câte vor fi în portofoliul tău. Îţi cunoşti bine stilul, e recomandat să le testezi foarte bine pe toate până să îţi construieşti acest portofoliu de pariuri sportive. De exemplu, ai putea să deţii în portofoliul tău strategia Martingale, Lay The Draw, Şirul Fibonacci. Toate strategiile adăugate în portofoliu vor rămâne acolo atât timp cât funcţionează şi cât îţi aduc câştiguri. Îl poţi completa oricând, poţi să mai scoţi din strategii pe măsură ce vezi că nu prea îţi aduc rezultatele dorite.

Strategiile din portofoliul de pariuri sportive nu se pun toate în aplicare deodată pentru că vei pierde cu siguranţă. Vezi în timp ce strategii se potrivesc stilului tău şi care nu au nicio treabă cu modul tău de a paria.
Ţine cont şi de raportul profit/pierdere, alege strategii cu risc mic pentru profituri constante, vor fi incluse şi strategii cu risc scăzut, câte una la fiecare strategie cu risc crescut. La fiecare 12 luni vei revizui portofoliul tău de pariuri sportive.