Croaţia a învins Scoţia cu 3-1 şi s-a calificat în optimi de finală

Echipa de fotbal a Croaţiei a învins-o pe cea a Scoţiei cu scorul de 3-1 (1-1), şi s-a calificat în optimile de finală ale competiţiei.

Croaţia a învins Scoţia cu 3-1 şi s-a calificat în optimi de finală
Foto: @uefa.com


În celălalt meci al Grupei D, atât Croația, cât și Scoția aveau doar varianta victoriei pentru a obține biletele pentru optimi. Echipa de fotbal a Croaţiei a învins-o pe cea a Scoţiei cu scorul de 3-1 (1-1), şi s-a calificat în optimile de finală ale competiţiei.

Nikola Vlasic, în minutul 17, Luka Modric, cel mai bun om de pe teren, în minutul 62, şi Ivan Perisic (77) au marcat golurile unei victorii meritate a vicecampioanei mondiale. Golul gazdelor a fost opera lui Callum McGregor (42).
Croația obține în ultima etapă calificarea în optimi. Vicecampioana mondială a terminat chiar pe locul secund, având un golaveraj superior Cehiei, astfel că va întâlni în optimi, la Copenhaga, ocupanta locului secund din Grupa E (Spania, Suedia, Slovacia și Polonia).

Scoţia nu a trecut niciodată de faza grupelor la turneele finale, la opt Cupe Mondiale şi trei Campionate Europene. Ultima competiţie majoră la care fusese prezentă a fost CM 1998.
Clasamentul final al Grupei D:
1.Anglia - 7 puncte - golaveraj 2-0
2.Croația - 4 puncte - golaveraj 4-3
3.Cehia - 4 puncte - golaveraj 3-2
4. Scoția - 1 punct - golaveraj 1-5.
12 echipe sunt deja calificate în „optimi”: Italia, Țara Galilor, Elveția, Belgia, Danemarca, Olanda, Austria, Cehia, Anglia, Suedia, Franța, Croația.