Anglia a învins Cehia (1-0) şi a câştigat Grupa D. Croația și Cehia merg și ele în optimi la Euro 2020

Reprezentativa de fotbal a Angliei a câştigat Grupa D a turneului final EURO 2020, după ce a învins echipa Cehiei cu scorul de 1-0 (1-0), marţi seara, pe Stadionul Wembley din Londra.

Anglia a învins Cehia (1-0) şi a câştigat Grupa D. Croația și Cehia merg și ele în optimi la Euro 2020


Anglia a învins Cehia cu 1-0 și a câștigat astfel Grupa D a Campionatului European. În ciuda înfrângerii, cehii s-au calificat și ei în optimi, de pe poziția a 3-a, în timp ce pe locul secund a terminat Croația, care a trecut cu 3-1 de Scoția, în celălalt meci al grupei.

Echipa antrenată de Gareth Southgate, fără a impresiona, s-a impus prin golul lui Raheem Sterling (12), cel care adusese şi prima victorie a englezilor, 1-0 cu Croaţia.
Anglia va juca în optimi contra echipei clasate pe locul secund în Grupa F, în data de 29 iunie, pe Wembley.
Anglia a câștigat Grupa D fără să primească gol și va juca în optimi la Londra, împotriva echipei care va termina pe locul doi în "Grupa morții" (Franța, Germania, Portugalia sau Ungaria). Cehii au terminat pe locul 3 în grupă, dar vor juca și ei în optimi, acolo unde vor avea parte de o adversară dificilă, aceasta alegându-se dintre câștigătoarele grupelor B (Belgia), C (Olanda) sau E (Suedia, Spania, Slovacia sau Polonia).
Clasamentul final al Grupei D:
1.Anglia - 7 puncte - golaveraj 2-0
2.Croația - 4 puncte - golaveraj 4-3
3.Cehia - 4 puncte - golaveraj 3-2
4. Scoția - 1 punct - golaveraj 1-5.
12 echipe sunt deja calificate în „optimi”: Italia, Țara Galilor, Elveția, Belgia, Danemarca, Olanda, Austria, Cehia, Anglia, Suedia, Franța, Croația.