Argentina, calificată pentru a șasea oară în finala Cupei Mondiale de fotbal

Argentina s-a calificat pentru a șasea oară în finala Cupei Mondiale de fotbal. Sud-americanii s-au impus astăzi în prima semifinală din Qatar, după ce au învins Croația cu 3-0.

Argentina, calificată pentru a șasea oară în finala Cupei Mondiale de fotbal


Argentina s-a calificat pentru a șasea oară în finala Cupei Mondiale de fotbal. Sud-americanii s-au impus astăzi în prima semifinală din Qatar, după ce au învins Croația cu 3-0. Lionel Messi și Julian Alvarez, autorul unei duble, au fost marcatorii pentru echipa condusă de Lionel Scaloni.

Argentina, dublă campioană mondială (1978, 1986), va juca a şasea sa finală mondială, după ce le-a pierdut pe cele din 1930, 1990 şi 2014.

Sud-americanii au făcut un joc perfect apărare - contraatac, combinat cu prestaţii de excepţie ale lui Leo Messi şi Julian Alvarez. Messi a deschis scorul din penalty (34), iar Alvarez a reuşit o dublă (39, 69).

Croaţia a ratat şansa de a juca a doua finală consecutivă la Cupa Mondială, însă va juca pentru medaliile de bronz.
Argentina, care a început catastrofal turneul final din Qatar, cu o înfrângere în faţa Arabiei Saudite (1-2), va juca a doua sa finală cu Lionel Messi în teren, după cea pierdută în 2014 în faţa Germaniei. Cupa Mondială este singurul trofeu care lipseşte din palmaresul impresionant al căpitanului echipei argentiniene.
Argentina şi Croaţia s-au mai întâlnit de două ori la Cupa Mondială, Croaţia câştigând cu 3-0 în grupe în 2018, în timp ce Argentina a câştigat cu 1-0 în 1998, tot în grupe.
A doua semifinală a Cupei Mondiale din Qatar va avea loc miercuri, între campioana mondială Franţa şi Maroc (Al Bayt Stadium - Al Khor, 21:00).
Finala mică e programată sâmbătă, iar finala Cupei Mondiale va avea loc duminică.