Ungaria – Portugalia, scor 0-3. Ronaldo a stabilit un record de participări la turneele finale continentale

Cristiano Ronaldo a reușit o dublă în victoria Portugaliei cu 3-0 contra Ungariei, în primul meci al Grupei F de la EURO 2020. Astfel, starul portughez a bifat mai multe recorduri.

Ungaria – Portugalia, scor 0-3. Ronaldo a stabilit un record de participări la turneele finale continentale


Echipa de fotbal a Portugaliei, campioana europeană en titre, a învins naţionala Ungariei cu 3-0 (0-0), marţi seara, pe Puskas Arena din Budapesta, în Grupa F a turneului final EURO 2020, însă golurile au fost marcate în ultimele minute.

Cristiano Ronaldo a reușit o dublă în victoria Portugaliei cu 3-0 contra Ungariei, în primul meci al Grupei F de la EURO 2020. Astfel, starul portughez a bifat mai multe recorduri, intrând definitiv în istoria fotbalului.
Portugalia s-a chinuit timp de 84 de minute cu Ungaria, dar campioana europeană în exercițiu a câștigat în final, și oricum, ci cu 3-0. Raphael Guerreiro a dezghețat tabela în minutul 84, iar apoi a ieșit la rampă Cristiano Ronaldo, care mai întâi a transformat un penalty în minutul 89, iar apoi a stabilit scorul final, în minutul 90+2.

Simpla prezență a lui Ronaldo pe teren l-a transformat pe starul portughez în primul fotbalist care joacă la 5 ediții ale Campionatului European.
Însă Ronaldo nu a doborât doar acest record în partida de la Budapesta. Prin golurile marcate, atacantul a devenit primul jucător care marchează la 5 ediții ale unui turneu final de Campionat European, dar și golgheterul absolut al acestei competiții, ajungând la cota 11. Înainte de meciul cu Ungaria, lusitanul se afla la egalitate cu Michel Platini, cu mențiunea că fosta glorie a fotbalului francez a marcat toate cele 9 goluri la o singură ediție.

Lista de recorduri doborâte de Ronaldo ar putea continua la acest EURO. Portughezul mai are nevoie de o singură pasă decisivă pentru a-l egala pe Karel Poborski (6 assist-uri) la acest capitol în istoria turneelor finale europene.
De asemenea, dacă Portugalia va ajunge în semifinale, iar Ronaldo va juca în toate meciurile, acesta va deveni cel mai selectat jucător la nivel internațional, record deținut de Sergio Ramos momentan (180 de selecții la naționala Spaniei). Ronaldo mai are are nevoie de doar 4 goluri pentru a-l întrece pe Ali Daei în topul marcatorilor pentru echipele naționale. Iranianul are 109 goluri, iar Ronaldo a ajuns astăzi la cota 106 pentru Portugalia.